Létrehozva: 2018.02.24.

Fontos téli sportrendezvény Budapesten - a korcsolyáé a főszerep!

Nem lennénk meglepve, ha a magyar rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó 5000 méteren elért történelmi sikere után a korcsolyasportok népszerûsége lényegesen megugrana hazánkban.

Március elején a magyar fővárosra szegeződik a műkorcsolyát kedvelők tekintete, ugyanis Budapestre érkezik a szinkronkorcsolya szakág nemzetközi versenyzőinek színe-java, hogy egy nagy kaliberű rendezvény keretein belül mérjék össze tudásukat!

A szinkronkorcsolya a műkorcsolyázás speciális ága, melyben 12-20 fős  vegyes - férfiakból és nőkből álló - csapatok művészien kivitelezett koreográfiákat mutatnak be a jégen. A szinkronkorcsolya alapjai a páros illetve egyéni műkorcsolyához és a jégtánchoz hasonlítanak, így a bemutatott programok ötvözik e sportágak elemeit. A csapatok zenére előadott programjai mozgalmasak, látványosak - mindenképpen magukkal ragadják a nézőket.

Ugyan nem olimpiai sportágról van szó, mégis hatalmas népszerűségnek örvend világszerte. Világbajnokságokat és kisebb lokális versenyeket is rendszeresen szerveznek a szakágon belül. Az pjoncsangi sikerek után tűzben égő magyar közönség pedig örülhet, hisz idén hazánkban kerül megrendezésre az első fontosabb szinkronkorcsolya verseny, a Budapest Kupa.

A március 2-4 között lebonyolított versenyen olyan sztárcsapatok lépnek a jégre, mint az aktuális és kétszeres világbajnok - Team Paradise (RUS) - vagy az ötszörös világ bajnok Team Surprise (SWE). De jégre lép a magyar szinkronkorcsolya válogatott, a Team Passion (HUN) és olyan csúcs csapatok is, mint a Team Berlin (GER) vagy Svédország második számú csapata, a Team Bomerang (SWE). A versenyen közel 90 csapat méri össze tudását a jégen, amely elképesztő látványt és partihangulatot ígér azoknak, akik kilátogatnak a helyszínre, a VASAS jégcentrumba (Homoktövis utca 1.).

A Budapest Kupa igazi családbarát program, hisz a jegyárak 7,5 eurótól, azaz átszámítva nagyjából 2500 forinttól kezdődnek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 színész, akik tragikus körülmények között haltak meg

origo.hu

Atomfegyverről szóló parancsot adott ki Putyin

metropol.hu

Házasság első látásra: Andris a tenyerén hordozza Petrát – Itt a bizonyíték

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Ezek voltak a hét legolvasottabb sztárhírei: Rákkal küzd a népszerű színésznő, Tóth Gabi teljesen kiakadt, barátság lett a házasságból

hirtv.hu

Paláver – Rost Andrea egyelőre megúszta: Magyar Péter arra utasította a világhírű énekest, hogy tempósabban énekeljen + videó

origo.hu

Gyorshajtáson kapták L.L. Juniort

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó