Létrehozva: 2021.07.29.

Hajrá, magyarok! 22 góllal győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai mérkőzésén

A magyar csapat elképesztően jó formában volt a legutóbbi mérkőzésen.

A magyar válogatott a papírformát érvényesítve 23-1-re legyőzte csütörtökön a dél-afrikai együttest a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában.

A magyar válogatott az első fordulóban 10-9-re alulmaradt Görögország legjobbjaival szemben, majd 16-11-re kerekedett a házigazda japán együttes fölé. Az afrikai együttes az olaszoktól és amerikaiaktól is súlyos vereséget szenvedett, a csütörtöki találkozót 5-41-es gólkülönbséggel, pont nélkül várta.

Képünk illusztráció / Pixabay

Märcz Tamás csapata a nap első mérkőzését játszotta, a helyi idő szerint 10 órakor megkezdődött összecsapáson kötelező volt számára a győzelem. A keretből a csapatkapitány Varga Dénes maradt ki a frissessége fenntartása érdekében. Az előzetes terv az volt, hogy a két kapus, Nagy Viktor és Vogel Soma megosztva védi majd a kaput, félidei cserével.

A rivális védelmét három és fél perc után Manhercz Krisztián törte fel először, majd Hárai Balázs emberfórból, Manhercz pedig egy gyors támadás végén távolról volt eredményes. A nyitó felvonás végén Angyal Dániel kétszer is betalált centerből, ám második találata már a negyed végét jelző dudaszó után esett, így videózás után nem adták meg.

A második nyolc perc Vámos Márton góljával indult, blokkok mellett talált utat a kapuba a labda, Hosnyánszky Norbert váratlanul elvégzett szabaddobásával pedig már féltucat találatnál járt a magyar válogatott.

Pásztor Mátyás életerős lökete és Manhercz megúszása után is nőtt a különbség, majd Jansik Szilárd ötméteresből megszerezte első gólját az olimpián. Hátul a kapuban kezdő Nagy Viktor kevés dolgát tökéletesen megoldotta, a kapujára tartó mind az öt lövést fogta, így kapott gól nélkül adta át helyét Vogel Somának.

A fordulást követően Erdélyi Balázs emberelőnyből szerezte a tizedik magyar találatot. Jansik kettős fórból, Manhercz pedig negyedik lövéséből negyedszer volt eredményes. Vogel kettős emberhátrányban is sikerrel őrizte a magyar kaput. Az ötkarikás újonc Mezei Tamás a kapunak háttal, víz alól csavarta be centerből első gólját Tokióban, Vámos ismét villant, majd Erdélyi – szintén centerből – fejezett be egy végletekig kijátszott akciót. Angyal nagy lövése, Erdélyi ziccere fért még bele a játékrészbe.

A záró negyed elején Pásztor is megszerezte második találatát, Vogelnek közeli lövést kellett hárítania, Vámos középről, hátulról, majd kapásból volt eredményes, utóbbi már a 20. magyar gól volt. Az első dél-afrikait Nicholas Rodda két perccel a végső dudaszó előtt szerezte meg, Manhercz ötödik találatával állította vissza a húszgólos különbséget.

Ehhez a széthullott dél-afrikai védekezést kihasználva Pásztor ziccerből két találatot toldott hozzá. Így végül 22 gólos különbséggel sikerült megnyerni a mérkőzést úgy, hogy a mezőnyjátékosok közül egyedül Zalánki Gergő nem talált be.

A folytatásban várhatóan nehezebb dolga lesz a magyar válogatottnak, amely szombaton az Egyesült Államok ellen száll vízbe.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó