Létrehozva: 2021.07.02.

Sztárparádé lesz a hétvégén Budapesten! Irány a Margitsziget!

A főszereplők szerint a torna történetének legerősebb mezőnye csap össze péntektől vasárnapig a Margitszigeten, az ötödik alkalommal sorra kerülő férfi vízilabda BENU Kupán.

A tokiói olimpiára készülő magyar válogatott ellenfele sorrendben az orosz, a spanyol és a horvát csapat lesz a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Ez a torna történetének legerősebb mezőnye. Aki a helyszínen szeretne szurkolni a háromnapos viadalon és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az az Eventim felületén juthat belépőhöz. A meccseket élőben lehet majd követni az M4 Sporton, az M4 Sport+-on, illetve az m4sport.hu-n.

Fotó: Bors / Czerkl Gábor

Az oroszokkal kezdünk

Madaras Norbert kétszeres olimpiai bajnok, az FTC pólósainak szakosztályelnöke a Metropolnak elmondta, az első ellenfelünk, Oroszország duplán fog küzdeni.

„A péntek este egy olyan együttest fogadunk, amely egyre több új tehetséget épít be a válogatottjába. Oroszország a horvátok elleni olimpiai selejtező sorsdöntő találkozóján ötméteresekkel bukta el a tokiói részvétel lehetőségét, ezért szerintem kettőzött erővel száll harcba Budapesten. Nehéz lesz megtörni őket, ugyanis kiválóan úsznak.”

Ismét a horvátok

Szombaton a horvátok ellen ugranak medencébe Hosnyánszky Norberték, akiknek erőt ad az a tény, hogy néhány napja a sibeniki közös tréningezés közben kétszer is legyőzték őket.

„A horvátok a délszláv póló legkiválóbbjai a szerbek társaságában” – folytatta Madaras. „Bármi is történt Sibenikben, bizonyosan a revans vágya hajtja őket. Kiváló összecsapásnak ígérkezik, mert mindkét oldalon nagyszerűen képzett klasszisok küzdenek. Azért hadd jelentsem ki: árnyalatnyival mi vagyunk a jobbak.”

Záró találkozónkat vasárnap 13 órakor a spanyolokkal játsszuk, velük majd az ötkarikás rajt előtt közösen Japánban edzőtáborozunk.

„A spanyolok nem szorulnak különösebb bemutatásra, hiszen számtalan rangadót vívtunk velük. Másra nem is kell elékeztetnem, mint a 2020-as Eb-csoportban játszott döntetlenre, majd a győztes döntőnkre a Duna Arénában. A kiváló Atlétic Barceloneta együttesére épül a válogatottjuk.”

Fotó: Magyar Nemzet / Mirkó István

Várják a közönséget!

A BENU Kupa lesz hosszú idő után az első pólóesemény, amelyet ismét nézők előtt játszhatnak.

„Várjuk a közönséget is, örülünk, hogy az olimpiai célegyenesben újra együtt lehetünk velük” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. „Köszönjük a BENU Magyarországnak, hogy ebben a nehéz helyzetben is mellettünk állt, és továbbra is segíti a munkánkat.”

Märcz Tamás szövetségi kapitány szintén kiemelte, hogy várják a vízilabda szerelmeseit.

A BENU Kupa programja

Péntek: Horvátország-Spanyolország 18.30 Magyarország-Oroszország 20.30 Szombat: Spanyolország-Oroszország 18.30 Magyarország-Horvátország 20.30 Vasárnap: Horvátország-Oroszország 11.00 Magyarország-Spanyolország 13.00 A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

metropol.hu

A TV2 sztárjai elárulták hogyan alakult az életük

vg.hu

Csökkennek a kamatok, vissza is tértek a fix kamatú lakáshitelek

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó