SPORT

Döbbenetes balhé a stadionban, elszabadult a pokol egy focimeccsen

Képtelenek voltak elviselni történetük első kiesését a nagy múltú klub szurkolói. Felkavaró fotók a botrányról.
  • Szerző: vav

Csatatérré változott a Cruzeiro stadionja, miután a vendég Palmeiras második góljával a 83. percben eldőlt: a négyszeres bajnokcsapat 98 éves története során először kiesik a brazil labdarúgó-élvonalból.

Kőkeményen közbe kellett lépniük a rendőröknek
Fotó: AFP

Ekkor, nulla-kettes állásnál heves szurkolói rendbontás alakult ki. A Belo Horizonte-i drukkerek pirotechnikai eszközökkel kezdték a rendbontást, majd sokan feltépték a székeket és a lelátó alsóbb szintjére dobálták azokat, és törtek-zúztak mindent, ami a kezük ügyébe esett.

Fotó: AFP

A játékvezető azonnal félbeszakította, majd le is fújta az összecsapást. A két csapat játékosait és szakmai stábját az öltözőbe küldte, ő maga pedig a rohamrendőrök kíséretében hagyta el a játékteret.

Fotó: AFP

Mint látható, a rendőrök gumibotokkal és könnygázlövedékekkel igyekeztek megfékezni a tomboló huligánokat.Több sérültet kórházba kellett vinni.

Fotó: AFP

A Cruzeiro 38 mérkőzésen 36 pontot gyűjtött, ezzel 17. lett a 20 csapatos brazil élvonalban, amelynek utolsó négy helyezettje a másodosztályban folytatja a következő idényben.

Az 1921. január 2-án alapított klub négyszer volt brazil bajnok, kétszer Libertadores Kupát, hatszor Brazil Kupát is nyert.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?