SPORT

Dögös pompon-lányokért vadulnak meg az amerikaiak

Az amerikai futball nemzeti sport az USA-ban, de nem csak a játékosok miatt telnek meg a stadionok. Ezeket a lányokat látni kell!
  • Szerző: HBK

Magyar idő szerint péntek hajnalban elkezdődött az amerikaifoci-liga (NFL) új idénye a New England Patriots–Kansas City Chiefs meccsel (27–42). A sportkedvelők fejében a látványos sportág mára egybeforrt a fehérneműben tornázó pompon-lányokkal, akik a pályán gondoskodnak a hangulatteremtésről.

A pompon-lányok dolga első ránézésre nem tűnik nehéznek, pedig nagyon komoly munkát végeznek, az angolul cheerleadingnek nevezett műfaj a torna, az akrobatika és a tánc elemit ötvözi (mára önálló sportággá nőtte ki magát). Már bekerülni is nehéz egy ilyen csapatba, szigorú szabályoknak kell megfelelni a jelentkezőknek, akiket hosszú válogatás után választanak ki.

A szurkolólányok jellegzetes eszköze a pompon, amit a kezükben ráznak, ez az egyik alapvető show-elem, innen származik az elnevezésük is. A fizetésük viszont nem valami sok, meccsenként 100 és 200 dollár között keresnek, ez egy teljes szezonra kivetítve maximum 3500 dollárt jelent (896 ezer forint).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?