SPORT

Óriási magyar siker, erről a fotóról beszél most a világ

Anna nincs még 30 éves, de már mindenki róla beszél.
címkék:
  • Szerző: SK

Történelmi siker, magyar lány nyert díjat a sportfotójával. A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) Sport Media Awards virtuális díjátadóján a 30 év alatti fotósok kategóriájában Szilágyi Anna Európa-bajnokok című fotója lett a legjobb. A szervezetnél még sosem kapott magyar újságíró vagy fotós első helyért járó díjat.

Szilágyi Anna az eredményhirdetés pillanatában

A fiatal magyar fotóriporter, a www.fradi.hu munkatársa a tavaly januári, budapesti vízilabda Európa-bajnokság döntője végén, a dudaszó pillanatában, a tornát megnyerő Märcz Tamás szövetségi kapitányt és ünneplő játékosait ábrázoló fotóval nevezett.

„Nagyon hálás vagyok a férfi vízilabda-válogatottnak, hogy olyan sikert ért el tavaly, ami lehetővé tette, hogy ilyen témájú képet készíthessek. Ugyancsak hálával tartozom a Fradi Médiának, hogy – tekintettel a válogatott sok ferencvárosi tagjára – tudósíthattam erről az eseményről, ott lehettem az Európa-bajnokságon. Aligha kell hangsúlyoznom: egyáltalán nem számítottam erre az elismerésre, a pályázat beadásakor reméltem, hogy valameddig eljutok, de a győzelemről nem is álmodtam” – idézte Szilágyi Annát a díjátadó után a Magyar Sportújságírók Szövetségének hivatalos honlapja.

Íme a győztes kép:

Fotó: MSUSZ

Szilágyi Anna sikeréről a Ferencváros hivatalos Twitter-csatornája is beszámolt, hiszen a fotóriporter a Fotósarok képügynökségen keresztül főleg a Fradi Médiának dolgozik.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?