SPORT

Történelmi pillanat, a magyar olimpiai csapat így vonult a megnyitón

A magyar csapat 173 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról.
  • Szerző: Ripost

Közép-európai idő szerint 15 óra után bevonult a magyar csapat az Olimpiai Stadionba a tokiói nyári játékok megnyitóján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cseh László és Mohamed Aida vitte a magyar csapat zászlóját

Cseh László és Mohamed Aida vitte a magyar csapat zászlóját
Fotó: MTI

A küldöttség élén a piros-fehér-zöld zászlót – az olimpiák történetében először – két sportoló vitte: Cseh László, a négyszeres ötkarikás ezüstérmes és kétszeres világbajnok úszó, valamint Mohamed Aida tőrvívó, aki magyar rekorderként hetedik olimpiáján vehet részt.

A magyar csapat 173 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a japán metropoliszba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők piros-fehér-zöld, kimonószerű ruhában vonultak, míg a férfiak sötétzöld nadrágot és piros-fehér-zöld felsőt viseltek.

A két zászlóvivő, Mohamed Aida és Cseh László az utolsó olimpiájára készül

A két zászlóvivő, Mohamed Aida és Cseh László az utolsó olimpiájára készül
Fotó: MTIl

A sportolói bevonulást a hagyományokhoz hűen az ötkarikás játékok bölcsőjének számító Görögország versenyzői nyitották, a magyarok pedig a japán ABC alapján a 143. helyen érkeztek.

A sportolók jelentős része – vélhetően – a szigorú távolságtartási és maszkviselési szabályok miatt olyan megoldást választott, hogy a bevonuláson részt vett, utána viszont nem maradt a küzdőtéren, hanem azonnal kiment a stadionból.

A tokiói olimpián 206 nemzet több mint 11 ezer versenyzője vesz részt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?