SPORT

Bevallotta a magyar műsorvezető, balesetet okozott a sztrádán

Megnézheted videón, hogy bánik a kocsikkal Lipcsei Betta.
  • Szerző: SK

Az M4 Sport Vezetők című vezetéstechnikai carpool-sorozatának ötödik részében Lipcsei Betta, az M1 és a Sporthíradó háziasszonya próbálta ki magát Wéber Gábor mellett a Hungaroring tanpályáján. Lipcsei Bettának korábban már meggyűlt a baja a fékezéssel, ehhez kapcsolódóan testhezálló feladatot kapott az M4 Sport vezető F1-es kommentátorától.

 

Wéber Gábor az M4 Sport vezető F1-es kommentátora az úgynevezett vízfal nevű feladatot tartogatta Lipcsei Bettának. Megtanulták, milyen stratégiával érdemes biztonságosan, egyenes, csúszós úton fékezni egy lejtőn anélkül, hogy koccannának.

„Nagyon tanulságos, félelmetes szembesülés volt, hogy mennyit számít a fékezésnél egy vagy akár már fél méter is” – kezdte Lipcsei Betta, a közmédia műsorvezetője, aki Wéber Gábornak elárulta egy kevésbé szerencsés fékezős élményét, amikor három autót tolt egymásnak az M7-es autópályán. „Mindig betartom a sebességkorlátozást, de Gábor tanácsait megfogadva a mai nap tanulsága, hogy még tudatosabban, lassabban fogok vezetni: ha 50 km/h-val lehet menni, inkább 48-cal fogok, mert hirtelen fékezésnél métereket jelenthet ez a kis különbség” – tette hozzá a műsorvezető, aki bár lendületes és sportos vezetőnek tartja magát, kisfia miatt még inkább körültekintően vezet a hétköznapokban.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?