SPORT

Botrány Londonban, ráfázott a bunkó világsztár

Visszataszító viselkedésével kihúzta a gyufát a darts-vb elődöntőse. Price szerint Wright provokálta.
  • Szerző: vav

Már a meccs előtt is sportszerűtlen nyilatkozatokkal szúrt oda ellenfelének („Hat-nullával szétzúzom”), majd a londoni darts-világbajnokság elődöntőjében is visszataszítóan viselkedett Gerwyn Price.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Price sportszerűtlenül viselkedett, de szerinte ellenfele provokálta őt
Fotó: Getty Images

Az egykori walesi rögbijátékos hol túlzottan agresszív ünneplésével vívta ki a közönség ellenszenvét, hol majdnem fellökte a színpadon a riválisát, Peter Wrigtot.

Azzal is igyekezett megzavarni 15 évvel idősebb, extravagáns kinézetű ellenfelét, hogy amint sorra került, olyan gyorsan dobta a nyilakat, hogy kis híján eltalálta a tábla elől épphogy ellépő skótot.

Wright sportemberhez méltóan uralkodott magán, a játékra összpontosított, és 6-3-ra legyőzte Price-t. A több hasonló balhéja miatt népszerűtlen walesi utóbb azzal magyarázta a viselkedését, hogy az első játszma megnyerése után Wright odaszólt neki: „Nem hatnak rám a kis pszicho-játékocskáid”.

A győztes a meccs utáni nyilatkozatakor viccel hígítva olvasott be ellenfelének, aki nem is gratulált neki a sikeréhez:

„A szünetben nem volt vécépapírunk. Talán azért nem nyújtott kezet, mert nem mostunk kezet. Csípem őt, de amit ma művelt, nem tetszett. Csak azt érte el, hogy még jobban koncentráltam, és ő vesztett, én pedig győztem”

- mondta Wright, aki a szerdai döntőben visszavághat a világelső, címvédő Michael van Gerwennek a 2014-es vb-finálébeli vereségért.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?