SPORT

Iron Lady helyett Iron Nagyit csodálja a világ

86 évesen Ironman-versenyeket teljesít az amerikai apáca. Az egyik sportszergyártó őt választotta a határtalan fiatalság jelképének.
címkék:
  • Szerző: SZB

A határtalan fiatalságról szól a Nike új reklámfilmje, amelynek főszereplője egy 86 éves amerikai apáca.

Madonna Buder nővér azonban a legkevésbé sem mondható átlagosnak: triatlonozik, nem is akárhogy, hiszen már több mint 40 triatlonos Ironman-verseny van a háta mögött. Hajlott kora ellenére is folytatja az edzéseket, ráadásul simán lefutja, lebiciklizi és leússza évtizedekkel fiatalabb kortársait. Mi más is bizonyítaná jobban, hogy a fiatalság nem köthető életkorhoz? – gondolhatták a sportszergyártó cég reklámszakemberei.

"Gyakran kérdezik tőlem, hogyan edzek. Praktikus beállítottságú vagyok. Például minden nap futva megyek a templomba, ha az időjárás engedi. Hétvégente biciklivel megyek úszni a több mint 60 km-re lévő tóhoz. A börtönbe is futva megyek, ahol a rabokkal beszélgetek” – mesélte a fürge, örök fiatal apáca.

Buder nővér 23 évesen vonult zárdába, miután ráébredt, milyen fontos másokat szolgálni. Futni azonban csak 48 évesen kezdett el egy pap tanácsára, aki azt mondta: a kocogás felüdíti testét-lelkét. Az amerikai Cosmopolitannek adott korábbi interjújából kiderül, hogy első versenye előtt azért megkérdezte püspökét, helyénvaló-e, amit tervez, mert nem akart fölöslegesen feltűnést kelteni. Miután zöld utat, mondhatni áldást kapott tervére, nem volt számára megállás a sportban: 52 évesen teljesítette első triatlonját.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?