SPORT

Legendák nyomában a feleselő Dárdai Pál

A magyar tréner bedumálta magát a német foci történelmébe. Dühösen adott interjúja tananyag lesz média- és kommunikációs szakokon. A legnagyobbakkal került fel egy lapra.
  • Szerző: szz

Dárdai Pál beírta a nevét a futball történelemkönyvébe. Legalábbis a németek szerint. A Hertha Berlin magyar mestere ezúttal nem az eredményeivel jeleskedett, a Dortmund elleni kupaelődöntő 0-3-as végeredményét nem teszi ki az ablakba. Bezzeg amit a meccs után mondott!

Mint arról már a %% is beszámolt, Dárdai csúnyán összeveszett a német Sky pályaszéli riporterével. Magyar szemnek, fülnek eleve furcsa volt a látvány, hogy a tévés nem csak mikrofonállványnak ment a meccsre, értelmes, szakmai kérdései voltak. Többek között számon kérte Dárdain a támadójátékot, a harcmodort.

Kicsit több tiszteletet kérünk, a srácok nagyot küzdöttek. Jöjjön el hozzánk, tanítsa meg nekünk, hogyan kell legyőzni a Dortmundot! Ésszerű kérdéseket tegyen fel, különben nem beszélgetünk!

- fakadt ki a tréner a riporterre, aki nem tágított.

Beszélgetésük azóta is téma a német fociban és sportsajtóban.

Elő is vették a nagydumás edzőket, kezdve persze a "saját terméssel". Az olasz Giovanni Trapattoni a német nyelvvel viccesen megbirkózva tartott 1998-ban egy háromperces sajtótájékoztatót. Dühös előadásából számos szállóige lett, németül kevésbé értők is jót mulathatnak a videón.

 

A portugál José Mourinho beszólásait egyszer már csokorba szedtük, most kiemelnénk azt, amit egyszer a várható összeállításról mondott.

Adok magának egy tollat, írja le ön a kezdőt! Esküszöm holnap az a tizenegy lép pályára.

Az argentin világbajnok Diego Maradona szövetségi kapitányként nem zavartatta magát, tömegesen szolgáltatott szexista megjegyzéseket.

Azoknak, akik nem hittek bennem, azt üzenem - elnézést a hölgyektől - hogy sz*pjanak le!

- mondta Maradona, majd mindezt vizuálisan is bemutatta a csapatbuszon.

Végül pedig egy újabb magyaros résztvevő: a Ferencváros mestere, Thomas Doll még hamburgi edzőként mondta, hogy

ez annyira vicces, hogy a seggemmel röhögök.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?