SPORT

Magyar kisfiúk nagy sikere: a művükre figyel majd a fél világ

Velük vannak tele az UEFA oldalai. Az Oltalom SE két lelkes kis játákosának a rajzai is díszítik majd az európai Szuperkupa-meccs labdáját.
  • Szerző: vav

Két budapesti fiú is részt vett az UEFA Szuperkupa-meccslabda tervezésébenszámolt be az mlsz.hu.

Ceferin elnök maga választotta ki a rajzokat
Fotó: uefa.com

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga idei győzteseinek összecsapását augusztus 19-én Portóban rendezik. A 2020-as UEFA Szuperkupa-döntő hivatalos meccslabdáját olyan gyerekek rajza díszíti, akik az UEFA gyermekalapítványa által támogatott projektekben vesznek részt. A tíz rajz között van a két budapesti fiú munkája is.

A több országból érkezett rajzok között a Magyarországon élő Joci és Erik munkája is látható a labdán. Mindketten aktív résztvevői az MLSZ által 2012 óta támogatott Oltalom Alapítvány rendszeres futballedzéseinek és az egyesület által szervezett programoknak.

Joci és Erik videója az UEFA Instagram-oldalán:

Joci elmondása szerint a futballt azért is szereti, mert olyankor együtt lehet a barátaival, ami mindig öröm számára. Rajzán a két egymás ellen játszó csapatot lelkes szurkolók éltetik a nézőkkel teli stadionban. Erik lelkes Ferencváros-rajongó, így természetesen kedvenc csapata inspirálta a rajz készítése közben. A foci kiemelkedő szerepet játszik életében, így minden alkalmat örömmel megragad, hogy barátaival játsszon.

Erik és Joci munkája része annak a 18 rajznak, amelyeket különböző társadalmi háttérrel rendelkező, tíz különböző európai szervezettől érkező gyermek készített. A rajzokat az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin válogatta ki, aki egyben az Alapítvány igazgatóságának elnöke is.

 

„Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek izgatottak lesznek, amikor meglátják rajzaikat a Szuper Kupa meccslabdáján és látják kedvenceiket, ahogy épp gólokat rúgnak azzal a labdával, melyen az ő munkájuk is látható. Inspiráló volt látni ezeket a kiváló munkákat és megismerni a rajzokat készítő gyerekek történeteit. Remélem, hogy az a felett érzett öröm, hogy munkájuk egy ilyen jelentős esemény labdáját díszíti, a jövőben is motiválni fogja őket abban, hogy futballozzanak és kövessék álmaikat”

- mondta az UEFA elnöke.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?