SPORT

Édesnégyes az olimpiai faluban, bírja a strapát a papírágy

Kipróbálták a legrámenősebb sportolók, mennyire teherbíró a kartonpapírból hajtogatott ágy. Lehetséges, bár tilos a szex. Bevizelni viszont nem ajánlatos.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Antiszex ágyaknak csúfolják, de nagyon is alkalmasak a közös lepedőakrobatikára az olimpiai falu kartonágyai. Az együttlét tehát lehetséges, csak éppen tilos a sportolóknak – írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kartonágy az olimpiai faluban

Kartonágyak az olimpiai faluban
Fotó: AFP

A koronavírus-járvány árnyékában a szervezők mindent elkövetnek, hogy a Tokióban ezrével összetalálkozó olimpikonok a versenyeik végeztével ne szűrhessék össze a levet. Sokan ezt gyanították abban is, hogy kartonágyak vártak a sportolókra – amik hosszában állíthatóak, de széltében nem.

Csakhogy a gyakorlatban kiderült: az ágyak bírják a strapát. Ezt az ír tornász, Rhys McClenaghan egy Twitter-videón bizonyította.

„Nincs ezzel probléma, akár négyünket is elbírna”

– írta a madárcsontú amerikai hosszútávfutó, Paul Chelimo, aki csak azokat félti a karton átázásától, akik a versenyzés előtti izgalomtól bevizelnek álmukban.

Miközben a szervezők úgy hirdetik a kartonágyakat, hogy azok „az olimpiai álmok születésének helyei”, a sportolók az alváson és álmodozáson kívül másra is használnák őket. Ehhez azonban előbb ki kell játszaniuk a szigorú távolságtartási előírásokat.

Ezért vannak kartonból

Az újrahasznosítás címszavával hirdették meg, hogy az ágyak papírból készülnek. Ugyanakkor ezt az is indokolta, hogy az olimpiai faluból a játékok után lakónegyed lesz, és a tulajdonosok beköltözéséhez gyorsan ki kell üríteni a lakásokat.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?