SPORT

Őrület Ausztriában, fény derült a pezsgőrejtélyre

Csaknem négy hónapos csúszással elrajtolt a Forma-1 2020-as szezonja. Bottas nyert, de a harmadik Norris alkotott igazán nagyot, az autóban és a pezsgősüveggel is.
  • Szerző: vav

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte vasárnap a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, amely a koronavírus-járvány miatt különleges óvintézkedések mellett, zárt kapuk mögött zajlott. A második helyen Charles Leclerc (Ferrari), a harmadikon pedig a meglepetésember Lando Norris (McLaren) végzett. Utóbbi élete legjobbja után az ünneplésben már az élen járt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Leclerc, Bottas és Norris (balról jobbra): így festett a „dobogó”
Fotó: AFP

A címvédő Lewis Hamilton (Mercedes) másodikként ért ugyan célba, de öt másodperces időbüntetést kapott, mert korábban kilökte Alexander Albont (Red Bull). A hatszoros világbajnokra rájárt a rúd, hiszen a kezdés előtt már háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották. A balesetekkel, technikai hibákkal és biztonsági autós szakaszokkal bőven tarkított őrült futamot csak 13-an fejezték be.

A verseny utáni eredményhirdetésnél az első három helyezett a biztonsági előírásnak megfelelően az aszfalton, arcmaszkban állt fel egymástól biztonságos távolságra. A „dobogósok” eleinte magukra locsolták a pezsgőt, de végül bevadultak: szokás szerint egymást és a csapattagokat is megöntözték a hűs nedűvel. Mindezt azok után, hogy korábban ellentmondásos hírek jelentek meg az ünneplésről, az sem volt biztos, hogy a fertőzésveszély miatt engedik a pezsgőzést.

Végül ez lett belőle:

A vb-sorozat egy hét múlva, szintén a Red Bull Ringen, a Stájer Nagydíjjal folytatódik, majd a száguldó cirkusz karavánja átköltözik a Hungaroringre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?