SPORT

Sokkoló videó került elő: Neymar hátulról, ököllel ütötte fejbe majmozó ellenfelét

Köpés, ütések és kölcsönös vádaskodás: rasszista hátterű tömegbunyóval zárult a szuperrangadó.
  • Szerző: vav

Öt kiállítást hozott, tömegverekedéssel zárult a francia labdarúgó-bajnokságban a Paris Saint-Germain és az Olympique Marseille szuperrangadója. Az alattomos ütése miatt piros lappal büntetett Neymar rasszizmussal vádolta meg ellenfelét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Három párizsi és két marseille-i játékost állított ki a bíró
Fotó: AFP

A brazil szupersztár koronavírus-fertőzése miatt csak pénteken állt újra edzésbe. A vasárnapi találkozón – 1-0-s vendég vezetésnél – a hosszabbításban egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte a spanyol Alvaro Gonzalezt, ezért piros lapot kapott. A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus nem!” – miközben Alvaróra mutatott.

A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött Alvarónak, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta. Többek között „majom fiának” nevezte.

Neymar már az első félidőben szólt a játékvezetőnek arról, hogy Gonzalez rasszista megjegyzéseket tesz rá. Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón kitért rá, Neymar azt mondta neki, rasszista inzultusról volt szó, de hozzátette, ő maga nem hallotta, mit mondott az ellenfél.

„Neymar egy kicsit ideges volt, remélem, ehhez semmi közünk. És azt, hogy ez nem rondít bele a győzelmünkbe. Nincs helye rasszizmusnak a labdarúgásban, de nem hinném, hogy erről lett volna szó”

- nyilatkozott André Villas-Boas, az OM portugál trénere, hozzátéve, hogy „volt egy köpés is Di Maria részéről, de ez egy klasszikus ütközet”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?