SPORT

Videó a New York-i botrányról: Djokovics torkon ütötte a földre rogyó vonalbírónőt

Kizárták tettéért a US Open favoritját. Ha ebből nem tanul, akkor semmiből. Nem győz elnézést kérni a szerb világsztár, amiért elvesztette a fejét a teniszpályán.
  • Szerző: vav

Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovicsot egy vonalbíró hölgynek ütött labda miatt kizárták nyolcaddöntős mérkőzéséről, így véget ért számára az amerikai nyílt teniszbajnokság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az idén eddig mind a 26 meccsén győztes favorit a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni nyitó szettben riválisa 6:5-ös vezetésénél, a 11. játék végén dühében elütötte a labdát.

Nem nagy erővel, de miután véletlenül torkon találta az egyik vonalbírónőt, az „áldozat” fájdalmában a földre rogyott, később el is kellett szállítani a helyszínről.

Fotó: Twitter

Az eset után hosszú vita kezdődött, a szerb sztár a mérkőzésvezetővel és a verseny első emberével közel tíz percig tárgyalt, majd tudomásul vette, hogy – a szabályoknak megfelelően – a kizárás sorsára jutott.

A leléptetett Djokovics meggondolatlan tettéig magabiztosan menetelt a 18. Grand Slam-diadala és a negyedik US Open-győzelme felé.

„A szervezők szerint a vonalbíró hál'istennek jól van. Nagyon sajnálom, hogy ilyen stresszt okoztam neki. Annyira véletlen volt. Annyira rossz. A kizárásom után magamba kell szállnom, dolgoznom a csalódottságomon, és a történtek tanulságát levonva játékosként és emberként is fejlődni. Elnézést kérek a US Opentől és mindenkitől a viselkedésemért”

- mondta utóbb Djokovics.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?