OLDALVONAL

A Puskás Aréna ebben is kiemelkedő a térségben

Egyedül a kijevi Olimpiai Stadion befogadóképessége nagyobb a térségben, mint a pénteken átadott Puskás Arénáé. Ebben a rangsorban Európában is ott van az első húszban magyar válogatott új otthona.
címkék:
  • Szerző: ST

Telt ház előtt fogadta Uruguayt a magyar labdarúgó-válogatott péntek este, a Puskás Aréna nyitómérkőzésén. Először láthatta a világ a csodálatos stadiont, amely földrész egyik legmodernebb létesítménye.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Puskás Aréna
Fotó: Szabolcs László

A Puskás Aréna teljes befogadóképessége 67.215 fő. A nyitómérkőzésre az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 65.114 főben határozta meg a tényleges székszámot, ami attól függ, hány újságíró érkezik az arénába, mennyi kamerapozíciót kell felvenni a lelátón, illetve hány helyett kell kialakítani a kerekesszékes drukkerek számára.

Puskás Aréna
Fotó: Szabolcs László

Kijevben van csak nagyobb aréna a térségben

A Puskás Aréna kapacitását egész Közép-Európában csak a kijevi Olimpiai Stadion múlja felül. A 2012-es Európa-bajnokság döntőjének otthont adó komplexum 70.050 nézőt tud befogadni. A térségben a kijevi és a budapesti aréna mögött a varsói Nemzeti Stadion a harmadik (58.145). Ezt követően a bukaresti Nemzeti Stadion (56.196) és a belgrádi Rajko Mitics Stadion következik (55.538).

Kijev adott otthont a 2012-es Eb-döntőjének
Fotó: MTI

A 19. helyen a Puskás Aréna Európában

Európában a 19. helyen áll ebben a rangsorban a Puskás Aréna a marseille-i Vélodrome (67.371) mögött, és a lisszaboni Estádio da Luz előtt (65.647). A kontinens legnagyobb stadionja egyébként a Barcelona otthona, a Camp Nou, amely 99.354 nézőt tud befogadni.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?