OLDALVONAL

Babos Timi átlépte a 2 milliárdos álomhatárt

Sorozatban a harmadik világbajnoki címét ünnepelte az elmúlt hétvégén Babos Tímea.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Babos Tímea párosban, Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte a világbajnoki döntőt Sencsenben. Idén már 450 millió forintot ütögetett össze, és ezzel átlépte a kétmilliárdos álomhatárt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Babos Tímea és Kiki Mladenovic újabb nagy sikert aratott (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

Babonás a magyar lány

Babos Tímea az nso.hu-nak elárulta, ahogy a többi teniszező, ő is babonás.

„A döntő előtt a szokásos helyen vacsoráztunk a csapatommal, majd megnéztünk pár összefoglalót az ellenfeleinkről. Jól aludtam, a körülményekhez képest kipihenten ébredtem. Reggel kondiztam, aztán Kikivel elfogyasztottuk a szokásos ebédünket – a teniszezők babonásak, így én is, napokig ugyanazt ebédeltem, már a könyökömön jön ki a zöldséges rizs.”

Kétmilliárdos kereset

A sorozatban harmadik vb-címét begyűjtő soproni teniszező partnerével együtt összesen egymillió dollárt (300 millió forint) kapott Sencsenben. Ez azt jelenti, hogy idén már 1,5 millió dollárt, vagyis 450 millió forintot keresett. Babos Tímea az eddigi karrierje során 7,2 millió dollárt ütögetett össze a nemzetközi szövetség honlapja szerint. Ez azt jelenti, hogy már átlépte két milliárd forintos bevételi álomhatárt.

Egyesben is feljebb lépne

Babos Tímea egyesben egy helyet rontott, a 104. helyen áll, de Kristina Mladenoviccsal együtt három pozíciót javítottak páros helyezésükön a világranglistán, így jelenleg harmadikak. Babos Tímea pályafutása 23. páros trófeáját szerezte meg Kínában párosban. Korábban a nak elmondta, egyesben is szeretne előrébb lépni.

- Természetesen az egyéni karrieremet is szeretném építeni. Jó volna ismét az 50. hely környékén lenni – árulta el Babos, aki 2016 őszén a 25 helyen állt egyesben. Ez volt az eddigi legjobb helyezése.

Navratilova tartja a rekordot

Babos Tímea sorozatban harmadszor győzött a női teniszezők év végi világbajnokságán. Legutóbb Lindsay Davenport tudott – 1996-98 között – egymás után három vb-címet nyerni párosban. Az abszolút rekordot Martina Navratilova tartja, aki 1980-85 között sorrendben hatszor diadalmaskodott.

Jó barátnők

Babos Tímea és Kiki Mladenovic nagyon jó barátnők, a pályán kívül is kiváló kapcsolatot ápolnak.

- Együtt vagyunk erősek, hiszünk egymásban, ki tudjuk egymást húzni a gödörből. Nemcsak a játékunk passzol remekül, de a köztünk lévő lelki kapocs, a barátságunk is egy olyan segítséget nyújt, ami sok párnál nincs meg – mondta Babos a molcsapat.hu-nak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?