OLDALVONAL

Bajban a magyar válogatott, az orvosok állítják össze a csapatot

Két nagyon komoly hiányzója is lesz a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a héten kezdődő Európa-bajnokságon. Gulyás István szövetségi kapitány nem kockáztatja meg a félig gyógyult sztárok szerepeltetését.
  • Szerző: ST

Remekül sikerült a magyar kézilabda-válogatott főpróbája az Eb-re, miután 27-24-re legyőzte Csehországot Győrben. A pályán azonban nem volt ott Lékai Máté és Bodó Richárd sem, akik biztosan kihagyják a tornát. Mindkét játékos alapember lett volna az Európa-bajnokságon, amennyiben az egészségi állapotuk engedte volna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lékai Máté
Fotó: MTI

A tavalyi világbajnokságon Lékai volt a legeredményesebb magyar kézis, míg Bodó a negyedik volt ebben a rangsorban.

„Reménykedtünk, hogy akár Bodó Richárd válla, akár Lékai Máté térde rendbe jön, esetleg mindketten felépülnek az Eb-rajtig, de sajnos az állapotuk nem engedi meg, hogy akárcsak közel teljes értékű munkát végezzenek, így nem tarthatnak velünk a kontinensviadalra. Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy így kellett döntenünk, hiszen két meghatározó, klasszis játékosról van szó, azonban tovább kell lépnünk a hiányukon, és nélkülük is megteszünk mindent az Európa-bajnokságon.”
– mondta el Gulyás István szövetségi kapitány az MKSZ honlapján.

Gulyás István
Fotó: MTI

A veszprémi Lékai Máté még novemberben szenvedett térdsérülést, a Szegedet erősítő Bodó Richárd pedig hónapok óta vállsérüléssel bajlódik.

„Az, hogy játszom-e az Európa-bajnokságon, a napokban dől el, lesz még egy komoly orvosi konzílium, amelyen eldől a sorsom. Nem tudok jósolni, hogy minden rendben van-e, természetesen szeretnék játszani”
– mondta el még a múlt héten reménykedve Bodó Richárd klubja, a Szeged honlapján.

Bodó Richárd
Fotó: MTI

A végső, 16 fős keretet majd a válogatott nyitómeccsét megelőző napon, pénteken kell kijelölni a kapitánynak.

A magyar válogatott a január 9-én rajtoló Eb-n Oroszországgal kezd majd szombaton, ezt követően Dánia és Izland lesz az ellenfele a csoportkörben, ahonnan az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?