OLDALVONAL

„Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom” – Kiss Gergely összetört barátja halála után

A háromszoros olimpiai bajnok legenda június 18-án hunyt el, súlyos betegséget követően.
  • Szerző: GG

A 42 esztendős Kiss Gergely játékosként három olimpiát nyert Benedek Tiborral, a Honvédban pedig évekig klubtársak voltak. A két klasszis szoros barátságot ápolt a medencén kívül is. Kiss Gergely a Blikknek beszélt a gyászról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Miután kiderült, hogy beteg lett, egészen furcsa, megfejthetetlen állapotba kerültünk lelkileg. Erről beszélni is borzasztóan nehéz, de Tiborról csak a legnagyobb tisztelet és szeretet hangján lehet megszólalni. Egyszerűen felfoghatatlan, értelmezhetetlen, feldolgozhatatlan, ami vele történt. Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom. Az emléke viszont továbbra is ott van a hétköznapjainkban, és biztosan velünk is marad örökre”
-
mondta el Kiss Gergely a Blikknek.

Augusztus 12-én és 13-án először játszik Benedek halála után a korábbi klasszisokból álló Millenium Masters. A vízilabda-társadalom csütörtökön, az MK-finálé előtt emlékezik meg az elhunyt legendáról.

„Sajnos már 2019-ben sem tudott játszani a betegsége miatt. A gyász minden napunkban ott van, de egy olyan bajnok, legenda, mint Tibor, valószínűleg nem akarná, hogy zárkózzunk el a vízilabda-társadalom és a szurkolók elől. Ha most tudna szólni, bizonyára azt mondaná, csináljátok tovább”
- árulta el a gyászt nehezen feldolgozó Kiss Gergely.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?