TÜZELŐÁLLÁS

Csúcsderbi, Gulácsi Pétert nézheted a nap rangadóján

Magyar kulcsfigurája lesz a német labdarúgó-bajnokság vasárnapi csúcsrangadójának.
  • Szerző: Ripost

A legjobb kapus, a legjobb csatár ellen. A listavezető az őszi első ellen. A tavalyi év legjobb játékosa, az utóbbi 20 év legeredményesebb csatára ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gulácsi Péteren sok múlhat a vasárnapi rangadón
Fotó: Getty Images

Akár így is felvezethetjük a vasárnap, 18 órakor kezdődő német csúcsrangadót, a Bayern München-RB Leipzig meccset, tehát a Gulácsi Péter-Robert Lewandowski párharcra is fókuszálhatunk. Tavaly a Kicker magazin az év játékosának választotta a lipcseiek kapusát, Gulácsi Pétert, csapata pedig, a lipcsei klub a tabella élén zárta a 2019-es évet. Eközben a Bayern München csatára, Robert Lewandowski sorrendben a harmadik gólkirályi címével szemez, miközben 2000 óta ő szerezte a legtöbb gólt a Bundesliga történetében. Pikáns párharcnak ígérkezik a különmeccsük.

Lewandowski élete formájában teljesít, már most annyi gólt szerzett, amennyivel tavaly elhódította a gólkirályi címet. A Bayern lengyel klasszisa egy éve 33 meccsen 22 találatot termelt, most 20 mérkőzésen hozott össze ugyanennyit. A 31 éves klasszis olyan ütemben termeli a gólokat, hogy immár ő az utóbbi 20 év legeredményesebb Bundesliga-csatára: 2000 óta 223 gólt szerzett, Claudio Pizarro 185 találattal áll a második helyen.

Robert Lewandowski eddig öt gólt rúgott Gulácsinak
Fotó: Getty Images

Gulácsi is jól ismeri Lewandowskit, ez a negyedik olyan szezon, amikor összecsapnak, és a lengyel már öt gólt vágott neki. Csupán egyszer, a 2018/19-es idényben fordult elő, hogy a lengyel csatár nem vette be a magyar kapus hálóját. Az RB Leipzig nincs jó formában, az utóbbi két bajnokiján nem tudott nyerni, és a Német Kupából is kiesett. Eközben a Bayern játékba lendült, idén valamennyi tétmeccsét megnyerte, és vezeti a tabellát. Gulácsin múlhat, hogy a müncheniek ne döntsék el idő előtt a bajnoki cím sorsát.

Gulácsiék még nem nyertek Münchenben

A Bayern München egy pont előnnyel vezeti a Bundesliga tabelláját az RB Leipziggel szemben. Ez azt jelenti, hogy négyre nőhet a két csapat közötti különbség, ha a müncheniek az esélyeknek megfelelően legyőzik a lipcseieket. Az RB Leipzig története során negyedszer játszik a Bayern München otthonában, és eddig rendre vereséget szenvedett.

 

És ezeket olvastad már?