TÜZELŐÁLLÁS

Csúcsmeccs jöhet, a románokkal is játszhatunk az Eb-ért

Tovább nőt a magyar labdarúgó-válogatott esélye arra, hogy ott legyen a jövő évi Európa-bajnokságon.
  • Szerző: RIPOST

Egy meccsel az Eb-selejtezők vége előtt a magyar válogatott a második helyen áll a csoportjában, és ha megőrzi a pozícióját, akkor ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon. Akkor sincs veszve semmi, ha Marco Rossi együttese elbukja az utolsó mérkőzését Wales-ben, mert ebben az esetben, minden bizonnyal, a Nemzetek Ligája rájátszásában próbálkozhat.

Fotó: Szabolcs László

Magyarország tavaly ősszel a második helyen végzett Finnország mögött a Nemzetek Ligája csoportjában, abszolút sorrendben pedig a 31. helyen zárt, vagyis nem szerzett jogot az NL-rájátszásra. Azonban úgy fest, hogy a finnek, és számos további felettünk álló csapat továbbjut majd az Eb-selejtezőkből, és ez a mienknek kedvez. Tudniillik a helyükre olyan válogatottak kerülnek, amelyek közvetlenül mögöttük végeztek az NL-ben. Magyarország ilyen csapat, a mezőnyfeltöltés miatt lehet esélye a rájátszásra.

Ha tehát elbukjuk a második helyet az Eb-selejtezőn, és bekerülünk az NL-rájátszásba, akkor 2020 márciusában az elődöntőben szerepelnénk. A magyar csapat biztosan a magasabban rangsorolt riválisa otthonában lépne pályára, vagyis idegenben kéne nyernünk ahhoz, hogy továbbjussunk. Ha ez sikerülne, akkor a következő meccs már az Eb-részvételről döntene.

Magyarán az NL-rájátszásban két ellenfelet kell legyőzni a kijutáshoz egy-egy találkozón. A lehetséges ellenfelekről az Eb-selejtezők utolsó köre dönt, jelen állás szerint Izlanddal, Izraellel vagy akár Romániával is találkozhatunk az elődöntőben. A románok elleni csata igazi csúcsmeccset jelentene...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?