TÜZELŐÁLLÁS

Pofákat vágott Dárdai játékosa, kiosztotta a magyar tréner

Dárdai Pál elbeszélgetett a Hertha labdarúgójával, Santiago Ascacibarral, aki tiszteletlen volt a csapat szombati mérkőzésén.
  • Szerző: Ripost

Dárdai Pál, a Hertha magyar vezetőedzője szerint a szombati bajnoki lecserélése miatt megsértődött Santiago Ascacibar nem vele, hanem a csapattal volt tiszteletlen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Pál nem hagyta szó nélkül Santiago Ascacibar viselkedését

Dárdai Pál nem hagyta szó nélkül Santiago Ascacibar viselkedését
Fotó: AFP

A berliniek – akik a Bundesliga 28. fordulójában otthon 2-2-es döntetlent értek el a Borussia Mönchengladbach gárdájával – szakvezetője kiemelte: egyes játékosainak lecserélés során mindig magyarázattal kell szolgálnia, mert túlságosan fontosnak érzik magukat.

„Nem hinném, hogy ez így rendben van. Amikor valakit lecserélnek, és erre ő ilyen arcot vág, akkor tiszteletlen. Nem az edzővel, hanem a csapattal szemben” – mondta a magyar tréner.

A Hertha és a mérkőzés első gólját szerző 24 éves argentin középpályást az 57. percben a németek világbajnoka, Sami Khedira váltotta. Dárdai Pál elmondása szerint taktikai okból cserélt, és ezt el kellett magyaráznia dél-amerikai játékosának is. Hozzátette: nagyszerű, hogy Ascacibar gólt szerzett a mérkőzésen, de külön köszönet azért még nem jár neki.

„Ez egy csapat. Az pedig nem az én hibám, hogy Santi fejjátéka nem olyan erős. És amikor ezt nem érti meg, akkor el kell magyarázni neki” – nyilatkozta Dárdai Pál a mérkőzést követően.

A kiesés elől menekülő, a tabellán 14. helyezett Hertha immár három forduló óta veretlen, ezeken öt pontot gyűjtött. A berlini csapatot jelenleg három pont választja el a kieső helytől, egy az osztályozós pozíciótól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?