OLDALVONAL

Döntött a magyar pólókapitány, ők készülhetnek a budapesti Eb-re

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az idő rövidsége miatt a megszokottnál kicsit szűkebb keretet hirdetett az Európa-bajnokságra, hiszen úgymond gyorsabban kell haladni a cél felé.
  • Szerző: ST

A magyar csapat napi két edzéssel készül majd a Duna Arénában, s január 3. és 5. között egy olaszországi tornán vesz részt – adta hírül a waterpolo.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hazai pályán nyerhet Eb-t a magyar csapat
Fotó: MTI

„Kedd délután találkozunk, beköltözünk egy fővárosi szállodába, és első etapban december huszonharmadikáig napi két edzéssel készülünk a Duna Arénában – mondta Märcz Tamás. – Lehetett volna a korábbi évekhez hasonlóan magasabb létszámú keretet is összehívni, de most igyekeztem picit szűkebben mérni. Ennek elsősorban az az oka, hogy nagyon kevés az idő, kevés a felkészülési mérkőzés, ezáltal gyorsabban kell haladni az Európa-bajnokság csapatkijelölését illetően.”

Märcz Tamás elárulta, hogy egyetlen nemzetközi torna szerepel a közvetlen Eb-felkészülés programjában: január 3. és 5. között az olaszországi Cuneóban a házigazda mellett Görögország és az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

„A tervek szerint ide még tizenöt játékossal utazunk. Túlnyomórészt egyedül készülünk majd, ami nem baj, hiszen sok meccset játszottak a játékosok az elmúlt időszakban. A fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, és természetesen a saját taktikai elemeket gyakoroljuk, ehhez elegendő, sőt optimális a tizenhetes létszám„ - mondta el a kapitány.

A 17-es magyar keret:
Kapusok: Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?