OLDALVONAL

Döntött a magyar sztárkapus, eddig tervez a válogatottnál

Kirobbanó formában védett Mikler Roland a januári, férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A klasszis kapus tavaly nyár óta apuka, a 2024-es olimpiai ciklust már nem kezdené meg.
  • Szerző: ST

A csoportját megnyerő, többek között a vb- és olimpiai címvédő dánokat is megelőző magyar válogatott az elődöntőhöz is közel volt az Európa-bajnokságon, de végül a 9. helyen végzett, így nem csípte meg az olimpiai selejtezős helyeket. A gárda játéka azonban nagyon biztató képet fest a jövőre nézve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mikler Roland

„A kilencedik hely nem egy olyan helyezés, amire nagyon vágyik az ember. Azonban a játék képe alapján, illetve, hogy csoportelsőként mentünk tovább, aláírtam volna ezt a szereplést”
– mondta el a %%-nak a válogatott 35 éves kapusa, Mikler Roland.

A Szeged hálóőre júliusban lett apuka, komoly dilemma volt számára, hogy párjától és a két kis csöppségtől – Narinától és Dominiktól- távol legyen az Eb ideje alatt.

„Nagyon nehéz döntés volt, hogy ne a családot válasszam az Eb helyett. A torna azonban pozitív történet volt, ami megerősített, hogy jól választottam. A picikkel tartottam a kapcsolatot, már telefonon keresztül felismernek és jeleznek, mosolyognak rám. A televízióban viszont még nem ismernek fel”
– folytatta Mikler.

Nagy a szerelem! 👼🏻😍👼🏻😍

A 207-szeres válogatott kapus ott volt a 2012-es londoni olimpián, amikor negyedik lett a nemzeti csapat. A rióihoz hasonlóan a tokiói ötkarikás játékokon sem lesznek ott a magyar férfi kézilabdázók, a 2024-es párizsi tornára pedig már nem tervez Mikler.

„Nem érzem azt, hogy még egy olimpiai ciklus bennem lenne. A következő, hazai Eb-ig biztosan ott leszek a válogatottban, de utána már nem valószínű”
– beszélt terveiről a klasszis kapus.

Mikler Roland
Fotó: MTI

Miklerre tavasszal nagy feladatok várnak a Szegeddel, hiszen a magyar bajnoki cím visszahódítása mellett a Bajnokok Ligája négyes döntője sem tűnik elérhetetlennek a Tisza-parti gárda számára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?