SPORT

Drámai vallomás, erre vágyott a leukémiából gyógyuló magyar sportoló

Gereben Lívia minden a célja elérésének rendelt alá, a koronavírus azonban keresztülhúzta számításait.
  • Szerző: sk

Gereben Lívia válogatott kosárlabdázó tavaly tudta meg, hogy leukémiában szenved. A 20 éves sportoló kemoterápiás kezeléseket kapott, majd októberben csontvelő-transzplantáción esett át. Azóta családi környezetben, Kecskeméten gyógyult, ahol az utóbbi időszakban fokozatosan elkezdhette az edzéseket is. Gereben hétfőn az M4 Sportnak elmondta: áprilisban már szeretett volna visszaköltözni Szekszárdra, majd bekapcsolódni a közös edzésmunkába. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, hiszen március közepén befejeződött az idény.
„Végig nagy vágyam és motivációm volt, hogy a szezon végére le tudjak ülni a kispadra, és végre lássak a csajokról egy meccset élőben, ne csak a tévén keresztül” – mondta. Hozzátette, a korábban befejeződött idény miatt most új motivációt kell találnia és új terveket kell szőnie.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gereben Lívia (kék mezben)
Fotó: MTI


Kiemelte, amikor előbb szüneteltették, majd nem sokkal azt követően befejezettnek nyilvánították a szezont, először nagyon pesszimistán és negatívan látta a történteket.
„Ez volt az a dolog, ami motivált az elmúlt fél évben. A transzplantációm óta minden nap azzal keltem fel, hogy áprilisban tudok majd költözni. Ezért tényleg jól kell lennem, be kell tartanom a szabályokat. Ebből a szempontból nagyon elkeserített, hiszen tényleg minden nap elmondtam, annyira vágytam rá” – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?