OLDALVONAL

Ebből baj lehet, a budapesti csúcseseményt érintheti a döntés

A férfi kézilabdázóknál nagy port kavart, hogy az egyenes kiesés szakasz eltörlésével, a csoportkörben négy legjobban szereplő csapat kapta meg a jogot arra, hogy ott legyen a négyes döntőben.
címkék:
  • Szerző: ST

A nőknél is létrejöhet hasonló lehetőség, ebben az esetben a címvédő Győr tagja lenne a korábban már szeptemberre (5-6.) halasztott budapesti final fournak, az orosz sztárcsapat, a Rosztov-Don viszont nem. Ez pedig nem tetszik a négyes döntő névadó szponzorának, az orosz Delo Groupnak. A másik opció, hogy az egymeccses negyeddöntőket közvetlenül a final four előtt rendezik meg. Ehhez ragaszkodna Szergej Siskarjov, a Delo és az orosz sportági szövetség elnöke.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az előző kiírásban a Győr a Rosztovot győzte le a döntőben
Fotó: MTI

„Nem titkoljuk, a szponzor és az orosz szövetség nevében levelet írtunk az EHF végrehajtó bizottságának, ebben elmondtuk, felül kell vizsgálnunk a szerződésünket. A Delo áttekinti a marketingügyeit az európai piacon, ahol azért támogatjuk a Bajnokok Ligáját, mert orosz együttesként a Rosztov-Don is szerepel benne. Reméljük, hogy végül az első variáció valósul meg, és szeptember harmadikán sor kerül az egymeccses negyeddöntőkre Budapesten. A magunk részéről ehhez fogunk ragaszkodni”– idézi a Nemzeti Sport Siskarjov TASZSZ hírügynökségnek adott nyilatkozatát.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?