TÜZELŐÁLLÁS

Edző nélkül, Hosszú Katinka csak magára számít

A háromszoros olimpiai bajnok először szerepelt edző nélkül egy nemzetközi viadalon, és azonnal rekordot döntött.
  • Szerző: Ripost

Ahol elindult, sikerrel járt. Hosszú Katinka 100, 200 és 400 vegyesen, valamint 200 méter pillangón indult egyéniben a glasgow-i rövidpályás Eb-n, és valamennyi számot megnyerte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ez azt jelenti, hogy a 30 éves klasszis immár 20 győzelemnél jár a 25 méteres kontinensviadalokon, amivel rekordot döntött: az egyéni eredményeket figyelembe véve megelőzte Cseh Lászlót az összesített Eb-örökrangsor élén. Hosszú 200 méter vegyesen 2013. július 27. óta őrzi veretlenségét, legutóbb 2012-ben az isztambuli rövidpályás-világbajnokságon nem nyert, sikersorozata a barcelonai nagymedencés vb óta töretlen.

Összegezve Eb-szereplését a háromszoros olimpiai bajnok elmondta, négyből négy győzelmet aratni jó dolog, de mindig van mit tanulni, amiből előre tud lépni. Hosszú nem sokkal az Eb előtt szakított edzőjével, Petrov Árpáddal, így Glasgow-ban a maga ura volt, edző nélkül aratta a sikereit. A továbbiakban is csak magára számít.

„Egyre magabiztosabb vagyok. Tudom, hogy mire van szükségem, a verseny előtt ki tudom magamnak találni a taktikát és figyelek rá, hogy betartsam. Ez mindenképp egy jó kezdés volt, de hosszú hónapok állnak előttem Tokió előtt.”

A vb-ket, Eb-ket és az olimpiákat tekintve Hosszú Katinka 93 éremnél jár, vagyis könnyen lehet, hogy éppen a jövő évi ötkarikás játékokon szerzi meg a századik medálját. Tokióban minden bizonnyal komolyabb riválisai lesznek, mint az elmúlt hétvégén Skóciában.

„Nekem valahogy sokkal jobban megy akkor, amikor tudom, hogy erős a mezőny és oda kell figyelnem. 200 vegyesen nem volt nagy küzdelem a végén és emiatt talán egy kicsit „hátradőltem”…”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?