OLDALVONAL

Éld át újra a Fradi-csodát, itt nézheted meg a BL-hősökről készült filmet!

A kerek évforduló emlékére a Fradi Média három részes dokumentumfilmet készített.
címkék:
  • Szerző: GG

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapata 25 évvel ezelőtt történelmi tettet hajtott végre: bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Magyar csapatnak addig és azóta sem sikerült Európa legjobb 16 klubja közé verekednie magát. Most vasárnap lesz napra pontosan 25 éve, hogy az FTC 3-0-ra verte Zürichben a Grasshopperst.
A 25. évforduló emlékére a Fradi Média három részes dokumentumfilmet készített, melynek első részét pénteken mutatja be a klub. A második rész szombaton, a harmadik vasárnaptól lesz látható a fradi.hu-n – írja a klub közleménye.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fradi 1995-ben bejutott a BL-csoportkörébe
Fotó: MTI

A filmet egyben is meg lehet majd nézni, először az egész napos ingyenes FRADIBL25 eseményen vasárnap a Groupama Arénában. Vetítési időpontok: 11.30 és 16.30, helyszín az Aréna sajtóterme. A vetítés mellett már kapunyitáskor, azaz 10 órakor érdemes kilátogatni az Arénába, hiszen a vadonatúj Fradi Kamion, a Fradi Múzeum és a Fradi Shop is egész nap várja drukkereket.

A film premierje tehát vasárnap 11:30-kor a sajtóközpontban. Az első részben bemutatják az előzményeket, azaz, hogy a hazai triplázás ellenére miért tekintették teljesen esélytelennek a Fradit az Anderlecht elleni párharc előtt, és a belgák hogyan becsülték le a magyar bajnokot.

Az 1. rész:

A főszereplőkkel készített rengeteg friss interjú segítségével kiderül, ki, milyen előzmények után került az Üllői útra, a későbbi BL-csapatba. Korabeli fotókkal, rengeteg archív felvétellel felidézik a két óriási csodát, az Anderlecht kiverését és a Grasshoppers elleni 3-0-s, zürichi győzelmet, valamint az azt követő felejthetetlen ünnepléseket. De arra is fény derül, mi történt a svájci összecsapás szünetében Vincze Ottó le nem cserélése körül.

Az első részben megszólalnak: Albert Flórián, Ballai Attila, Bodnár József, Hajdu Attila, Hajdú B. István, Havasi Mihály, Kecskés Zoltán, Keller József, Kű Lajos, Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián, Mucha József, Nagy Zsolt, Nyilas Elek, Páling Zsolt, Schuszter Dóra, Szeiler József, Szűcs Mihály, Telek András, Tobak Csaba, Vincze Ottó, Zoran Kuntics. Illetve archív felvételeken korábbi játékosok, edzők és szurkolók.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?