OLDALVONAL

Élete nagy lehetőségét kapta meg a legendás magyar focista

A Debrecen klubikonja, a 45 esztendős Dombi Tibor pályaedzőként segít benntartani a Lokit a labdarúgó NB I-ben. Az egész város összefogott a csapatért, a szurkolókon át a Tankcsapda zenekarig.
  • Szerző: GG

Dombi Tibor játékosként a Debrecen mind a hét élvonalbeli aranyérmének a részese volt, 437 bajnoki mérkőzésen viselte a klub mezét. A klubnál előző vasárnap váltottak edzőt, Kondás Elemér pedig a lokisták nagy kedvencét, Dombi Tibort kérte fel pályaedzőnek, aki eddig az U19-es csapatnál dolgozott.

Dombi Tibor hét bajnoki címet nyert a Lokival
Fotó: MTI

„Kondás Elemér hívott fel, hogy felkérték vezetőedzőnek, és lenne-e kedvem a stábjában dolgozni. Gondolkozás nélkül igent mondtam, ebben a helyzetben nem is tehettem volna mást”
– mondta el a nak a korábbi 35-szörös válogatott játékos.

A Debrecen 1993-ban –Dombival a soraiban- jutott fel az NB I-be, amelyből azóta nem esett ki, és hét bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörébe is bejutott. Jelenleg azonban a kieső, 11. helyen áll a tavalyi bronzérmes csapat, két ponttal lemaradva a 10. helytől, ami még bennmaradást ér.

„A városban már mindenki érzi, hogy baj van. Több telefonhívást kapok, a járókelők is biztatnak minket”
– folytatta a klubikon.

Dombi már sokadszorra futotta le idén a maratont
Fotó: MTI

A debreceni Tankcsapda zenekar 2016-ban vonta vissza a Piros-fehér című Loki-indulót, mivel úgy érezték eljárt felette az idő. Most azonban ez visszakerült a klubhoz, amihez a bandával baráti viszonyt ápoló Dombinak is volt köze.

„Amikor megtudták, hogy a Loki pályaedzője leszek, akkor felhívtak, hogy örülnek a lehetőségemnek. Ezt követően egy fél óra múlva újra csörgött a telefonom, és elmondták, hogy visszaadják a Loki-indulót a klubnak”
– mesélte el Dombi, akinek saját zenekara is van, a Wyrfarkas.

Az érettségit tavaly, 45 évesen lerakó Dombi Tibor nehezen tudja magát elképzelni, hogy a jövőben vezetőedzőként dolgozzon, de nem zárja ki teljesen ezt a lehetőséget.

„Van egy vezetőedzői ideálom, és belőlem hiányoznak ezek a dolgok. Játékosként sem voltam vezető típus. Most úgy érzem, a pályafutásom csúcsán vagyok ezzel a pályaedzői lehetőséggel, nem akarok elmenni ettől a klubtól soha”
– mondta el Dombi, aki visszavonulása után sem hagyott fel az aktív sporttal, nemrégiben már sokadszorra futotta le a maratont (42 kilométer).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?