OLDALVONAL

Érmeket hozhat a magyar sportolóknak az olimpia halasztása

Jövő nyáron, július 23-án kezdődik majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az egy év csúszás több sportoló szempontjából is jól jöhet, mivel így még jobb esélyekkel pályázhatnak a jó szereplésre.
  • Szerző: ST

Több sportoló is az eredetileg idén nyáron esedékes olimpia után akart visszavonulni, ellenben vannak olyan versenyzők, akiknek kifejezetten jót tehet az egy év plusz felkészülés az ötkarikás játékokra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több ideje lesz a fiatal kézilabda-válogatottnak

A női kézilabda-válogatott tavaly decemberben katasztrofálisan szerepelt (14. hely) a világbajnokságon, azóta Kim Rasmussen szövetségi kapitány helyét a Danyi Gábor, Elek Gábor duó vette át.

Háfra Noémiék jövőre még jobbak lehetnek
Fotó: MTI

A Fradi és a Győr trénerének keze alatt év eleje óta készülhetnek a kézisek, akik márciusban játszottak volna selejtezőtornát az olimpiáért. A rendkívül fiatal csapat – a vb-n a németek mellett a legfiatalabb átlagéletkorú európai együttes volt – a halasztásnak köszönhetően még jobban összeérhet a fontos meccsekre, ráadásul a két magyar topedzőnek több ideje lesz kísérletezgetni a hiányposztokon.

Gurisattiék még erősebbek lehetnek

A női pólóválogatottra szintén vár még egy kvalifikációs torna. Az idei budapesti Eb-n bronzérmes, a tavalyi vb-n negyedik helyen végző gárda fiataljai még tovább fejlődhetnek a következő egy évben, így még az olimpián is vérmes reményeik lehetnek.

„Nyilván csalódott vagyok, hogy nem lesz idén olimpia, hiszen régóta készülök rá, de szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy azon sportolók közé tartozom, akik egy év múlva jobbak lesznek” – mondta el a válogatott 23 esztendős klasszisa, Gurisatti Gréta a Nemzeti Sportnak.

Gurisatti Gréta
Fotó: MTI

Tusup még jobb úszót faraghat Szilágyi Liliánából

Shane Tusup is dörzsölheti a tenyért, hiszen kap még egy évet Szilágyi Liliánával arra, hogy még jobb úszót faragjon belőle. A Hosszú Katinka edzőjeként három ötkarikás aranyat szállító amerikai október óta edzi a 23 éves sportolónőt, akiről pár hónap közös munka után azt nyilatkozta, hogy olimpiai aranyérmet vár tőle. Az Eb-ezüstérmes Szilágyi az év elején Hosszú Katinkát is legyőzte a pekingi úszóviadalon, Tusupnak tehát van mire építenie a következő egy évben.

Tusup és Szilágyi kapott még egy évet az olimpiáig
Fotó: Instagram

Póta szülés után térhet vissza

Az első számú magyar asztaliteniszező, Póta Georgina várandós, ami miatt nem állt rajthoz a januári olimpiai selejtezőkben. A női válogatott a 34 éves klasszis nélkül is kiharcolta a kvótát, ami mellé két egyéni hely jár Tokióban.

Póta Georgina
Fotó: MTI

Póta korábban elmondta, hogy nem indult volna Tokióban, mert a szülés után csak hat-nyolc hét telt volna el a játékokig, a halasztás után azonban újabb esélyt kapott az Európa-bajnok sportoló.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?