OLDALVONAL

Erre figyel ma a világ, eldől az Európa-bajnokság sorsa

A koronavírus-járvány miatt jó eséllyel elhalasztják a labdarúgó Európa-bajnokságot, amely június 12-én kezdődött volna. Ma videokonferencián dönt az Európai Labdarúgó-szövetség a tornáról, aminek Budapest az egyik helyszíne.
  • Szerző: ST

A tagországok szövetségeinek vezetőivel, a FIFPro, az EL és a WHO bevonásával közös határozatot hoz ma az UEFA, a koronavírus terjedése elleni egységes fellépésről. A döntés érvényes lesz minden országos és nemzetközi versenyre, köztük a nyáron esedékes Európa-bajnokságra is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jó eséllyel 2021-ben lesz az Eb

Az utóbbi hetekben több lehetséges verzió merült fel az Eb sorsa kapcsán, miután már szinte az összes nemzeti bajnokság szünetel, és pótselejtezők megrendezése is veszélybe került. A március 26-ra kiírt bolgár-magyar mérkőzést már biztosan nem játsszák le ebben az időpontban.

A portugál válogatott nyerte a legutóbbi kontinenstornát
Fotó: MTI

Az egyik lehetséges opció, hogy a jövő nyárra halasztják az Európa-bajnokságot, a hírek szerint ezt már eldöntötte az UEFA, csak a tagállamok beleegyezésére vár. Ez lenne a torna történetében az első alkalom, hogy eltérnek a hagyományos, négyévenkénti rendezéstől.

Télen rendezhetik meg a tornát?

A másik verziót a brit The Telegraph szellőztette meg, miszerint még idén sor kerül az Eb-re, de azt decemberben bonyolítanák le. A 12 rendező város stadionja – köztük a Puskás Aréna – játéktere is alkalmas arra, hogy télen mérkőzést rendezzenek benne. Az időjárás azonban mégis rányomhatja a bélyegét több városban a mérkőzésekre. A legnagyobb ellenérv a decemberi rendezéssel szemben, hogy az európai topligákban rövid a téli szünet, így nehéz lenne a versenynaptárba beleilleszteni az Eb-t.

Télen rendezhetnek Eb-meccset a Puskás Arénában?
Fotó: MTI

Bármelyik opció is valósul meg, az UEFA mai ülése után kiderül a kontinenstorna sorsa. A jegytulajdonosoknak azonban nem kell tartaniuk attól, hogy gond lesz a belépőikkel, hiszen ezek érvényesek lesznek akkor is, ha jövőre halasztják a viadalt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?