TÜZELŐÁLLÁS

Exkluzív interjú: Babos Timi belső titkokról mesélt

Babos Tímea azonnal ugrik, ha páros partnerének, Kristina Mladenovicnak szüksége van rá. A magyar teniszező idén sorozatban harmadszor nyerte meg párosban a női WTA-világbajnokságot, és a Ripostnak elmondta, a bensőséges viszonyuk miatt is sikeresek a francia sztárral.

Szerdán délelőtt a Budai Tenisz Centrumban tartott sajtótájékoztatót Babos Tímea. Itt válaszolt a kérdéseinkre a magyar teniszezőnő, aki november 3-án, Kínában sorozatban már a harmadik világbajnoki címét szerezte párosban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

: Jövőre is Kristina Mladenoviccsal folytatja párosban?

Babos Tímea: Amikor megnyertük a vb-t, és fáradtan leültünk a padra, akkor megkérdeztem tőle, hogy ugye jövőre is együtt játszunk? Azt felelte, hogy bolond vagyok, naná, 2020-ban is folytatjuk. Tényleg szoros a kapcsolatunk. Múlt héten hétfőn hazaérkeztem Tajvanról, másnap repülőre ültem, és Párizsba utaztam, mert szüksége volt rám, mint barátnőre.

Babos Tímea (balra) és Kristina Mladenovic Fotó: Getty Images

: Ő is első szóra jönne, ha hívná?

Babos Tímea: Persze, oda-vissza működik, Kiki is első szóra jön. Nekem is voltak nehezebb időszakaim idén, amikor rengeteget segített nekem. Egyébként napi szinten beszélünk, előfordul, hogy órákon át.

: Ez a bensőséges viszony alapfeltétele a sikereknek?

Babos Tímea: Nem mondom, hogy alapfeltétel, mert az első vb-címemet úgy nyertem Andrea Hlaváckovával, hogy nem voltunk olyan jóban. Viszont a Kristinával aratott sikereink egyik kulcsa a bensőséges kapcsolatunk. A mi párosunk azért különleges, mert nem csak a játékunk passzol össze, hanem a személyiségünk is.

: Milyen nyelven beszélnek egymással? Esetleg tanít neki magyar szavakat?

Babos Tímea: Kristina sok nyelven beszél, de a magyar kapcsán azt mondja, hogy piszok nehéz, és soha egyetlen szót sem fog megérteni. De azért próbálkozunk. Amúgy változó, hogy milyen nyelven beszélünk, mert már franciául is tudok. Apukája nem beszél angolul, így ha vele van a családja, akkor többnyire franciául beszélünk.

: Rengeteget utazik a versenyek miatt. Van olyan program, amire minden városban időt szán?

Babos Tímea: Igyekszem megnézni az adott város nevezetességeit, és ha biztonságosnak tűnik, akkor a helyi gasztronómiát is kipróbálom. De ezzel tényleg nagyon kell vigyázni. A vásárlás szintén kihagyhatatlan program. Mindig kevés bőrönddel indulok el, aztán jóval többel érkezem haza. Vannak olyan túrák, ahol előre tudom, hogy ebből nagy bevásárlás lesz, pedig lassan már alig férnek el a ruháim otthon.

: A trófeái elférnek?

Babos Tímea: Éppen zajlik a téli nagytakarítás otthon. Pár napja pakoltam egymás mellé a vb-trófeáimat, és ekkor realizálódott bennem, hogy olyan sikereket értem el, amelyekről álmodni sem mertem. A mai napig elképesztő, hogy idáig jutottam Sopronból.

: Pedig a 2019-es év eleje inkább a nehézségekről szólt...

Babos Tímea: Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül. Februártól a Roland Garrosig nem volt edzőm, édesapám néha besegített. Sok szempontból a Roland Garros volt a fordulópont, ekkor írtam egy sms-t a jelenlegi edzőmnek, Michael Joyce-nak. Érdeklődtem, mert hallottam, hogy éppen szabad, aztán elkezdtük a közös munkát. Tapasztalt edző, Marija Sarapovával is dolgozott. Jövő héten elutazom hozzá Floridába edzeni, és karácsonyig ott zajlik majd a felkészülésem.

: Azért a karácsonyt itthon tölti?

Babos Tímea: Persze. Olyan évem sose lesz, hogy ne tölteném itthon az ünnepeket. Inkább kihagyom az újév első versenyét, mert nekem nagyon fontos a család. Nálunk a karácsony szent és sérthetetlen.

Három számban indulna az olimpián

Babos Tímea arra készül a jövő évi tokiói olimpián, amit eddig még nem próbált ki.

„Mindent megteszek annak érdekében, hogy Tokióban három versenyszámban induljak. Ez újdonság lenne, hiszen Londonban és Rióban két számban indultam. A vegyespáros abszolút célunk Fucsovics Marcival, és párosban valamint egyéniben is szeretnék ott lenni.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?