SPORT

Ez durva lesz: kőkemény hónap vár a Fradira

NB I és Bajnokok Ligája... Hetente két meccs, meg sem állnak a játékosok karácsonyig.
  • Szerző: SK

Eddig jól bírja a Ferencváros focicsapata a többfrontos őszi harcot, de a java csak most következik. A zöld-fehérek pici szusszanó után ma kezdik meg a maratoni meccsdömpinget: 29 nap alatt kilenc találkozó vár a Fradira, megannyi vírusteszt, edzés és utazás. A szezonban idehaza veretlen gárda ma a Honvéd otthonában lép pályára, majd kis túlzással “át se öltöznek”, s utaznak Torinóba, a Juventus elleni keddi BL-csatára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Nemzeti Sport

„Szerencsére a keretet úgy alakítottuk ki, hogy tudjunk pihentetni embereket. Minden sorozat fontos a számunkra, így a Bajnokok Ligája és az NB I is” – nyilatkozta korábban az FTC ukrán mestere, Szerhij Rebrov.
A trénernek egyébként sincs könnyű dolga, hiszen 11 játékosát csak a napokban kapta vissza, ők a válogatottjaikkal voltak másfél hétig. Sőt, a két ukrán, Ihor Haratin és Olekszandr Zubkov két napig egy svájci szállodában volt karanténban, holott negatív koronavírustesztet produkáltak. Így egyelőre kérdés, kik lépnek ma pályára az ideglenes otthonában idén még nyeretlen Honvéd vendégeként.

„A bajnokságban sincs könnyű meccsünk, minden ellenfelünket tiszteljük. Ebben a megfeszített tempóban nem is engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit is félvállról vegyünk. A legfontosabb, hogy mindenki ellen alázatosan felkészüljünk” – mondta Hajnal Tamás, a gárda sportigazgatója.

És ezeket olvastad már?