OLDALVONAL

Ez volt a titka Wichmann Tamás híres rántott húsos szendvicsének

Mindenki a csodájára járt a Wichmann kocsmában kapható rántott húsos szendvicsnek, amelynek titkáról Kurdi István, a szerdán elhunyt Wichmann Tamás jó barátja, és munkatársa mesélt. A vendéglátós sokat köszönhet a kilencszeres világbajnok kenusnak.
  • Szerző: ST

A szerdán, életének 73. évében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt kenuslegenda, Wichmann Tamás 32 éven keresztül üzemeltette a Wichmann kocsmát, mielőtt 2018 nyarán bezárta. Itt dolgozott vele együtt Kurdi István, aki először vendégként járt a híres kocsmában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Wichmann Tamás (balra) és Kurdi István
Fotó: Facebook

„A nővérem törzsvendég volt a kocsmában, én pedig vidékről jártam fel Újpest meccsekre, utána mindig ott találkoztunk bent, így ismertem meg Tamást. Miután megszűnt a munkahelyem, akkor keresett pultost, így kerültem fel a fővárosba” – mondta el a nak Kurdi István.

Wichmann Tamás fiatalon szakácsnak tanult, így nem meglepő, hogy az italok mellett a város egyik leghíresebb rántott húsos szendvicsét lehetett kapni a kocsmában. Aki járt itt, az biztosan megkóstolta egyszer.

„A rántott hús titka az volt, hogy a liszt és a tojás mellé sörhabot kevertünk, aztán így paníroztuk be” – derült ki a csodaszendvics titka.

A híres szendvics
Fotó: Facebook

István és Tamás már az elejétől kezdve baráti viszonyt ápolt, 15 évet dolgoztak együtt a belvárosi sörözőben. Wichmann Tamásnak az élete volt a hely, emellett rengeteg rendezvényen is főzött. Ezek előtt már hajnalban, a kocsma zárása után elkezdték a hagyma és krumpli pucolását, előkészítették a húst. Sok sportoló tartotta a születésnapját a Wichmann sörözőben, akiket az ételek után dallal lepett meg a legendás kenus.

„A vacsora után kihozta a gitárt, énekelt, történeteket mesélt. Amit mindig elénekelt, az Louis Armstrong, What a wonderful world című száma, ezzel mindig óriási sikert aratott” – mondta el Kurdi István.

Kurdi István és Wichmann Tamás január 9-én találkoztak utoljára, a kenusról készült portréfilm bemutatóján. A korábbi kiváló sportoló nagyon örült a baráti arcnak, és abban maradtak, hogy hamarosan újra beszélnek. Ez az alkalom azonban már nem jöhetett el.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?