OLDALVONAL

Ezzel üzent csapatának a magyar válogatott Eb-hőse

Az elődöntő is elérhető közelségbe került a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokságon, miután a vasárnap 29-28-ra legyőzte Szlovéniát. A találkozó egyik hőse, a lövést sem hibázó Ligetvári Patrik volt.
  • Szerző: ST

A Szlovéniát legyőző (29-28) magyar kézisek 4 ponttal állnak a második helyen a középdöntős csoportban, és ha a listavezető Norvégia megnyeri a hátralévő két mérkőzését, akkor elég Portugáliát legyőzni ahhoz, hogy ott legyen az elődöntőben a válogatott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ligetvári Patrik volt a szlovénok elleni meccs egyik hőse
Fotó: MTI

Nem hibázott lövést Ligetvári

Szlovénia ellen a 9 gólig jutó Bánhidi Bence mellett a 6 találatot jegyző Ligetvári Patrik volt a hős.

„Az önbizalommal nekem sosincs gondom, ezt tettem a norvégok ellen is. Úgy voltam vele, mért ne próbálnám meg, ha hagynak? Aztán újra meg újra, és mindig bement. Nem tudom, hol lesz az álomnak vége, de ha már itt vagyunk az olimpiai selejtező kapujában, akkor lépjünk is be rajta! Sőt, ha ennyi mindent megtettünk azért, hogy a csapat idáig eljusson, akkor inkább be kéne rúgni azt az ajtót”
– mondta el a hat lövésből hat gólt szerző Ligetvári a Nemzeti Sportnak.

Ligetvári Patrik (labdával)
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Két szezon után térhet vissza Veszprémbe

A 23 esztendős balátlövő a magyar bajnok Veszprém keretéhez tartozik –tavaly nyáron hosszabbított 2022-ig, de az előző szezonhoz hasonlóan az ideit is kölcsönben tölti Spanyolországban. A légióskodás pedig úgy látszik, megtette a hatását: a 203 centiméter magas Ligetvári megérett a Veszprémre és a Bajnokok Ligájára.

„A Veszprémmel folytatott tárgyalások során arra jutottunk, hogy még egy évet szeretnék kölcsönben tölteni. Azért választottuk a La Rioját, mert itt tudom a legjobban megtanulni azt a rendszert, amit a Veszprém is alkalmaz. Támadásban fejlődtem a legtöbbet, mivel itt kint támadásban és védekezésben is játszom egyaránt. Sokat gyorsultam és jobban megismertem a spanyol játékrendszert”
– beszélt fejlődéséről Ligetvári a hetmeteres.com-nak.

Ligetvári Patrik
Fotó: AFP

A Veszprém utánpótlásában nevelkedő játékos posztjáról ráadásul a nyáron távozik a szlovén Borut Mackovsek (Szegedre igazol), így minden adott ahhoz, hogy Ligetvári Magyarországon kezdje meg a következő idényt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?