TÜZELŐÁLLÁS

Fellebbez az eltiltás ellen a világ leggyűlöltebb olimpiai bajnoka

Nem nyugszik bele a nyolcéves eltiltásba a kínai úszó.
  • Szerző: Ripost

Fellebbezett az őt sújtó ítélet ellen a svájci szövetségi bíróságnál a nyolc évre eltiltott olimpiai bajnok úszó, Szun Jangírja a Swimming World szakportál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szun Jang
Fotó: AFP

A 28 éves sportolót februárban tiltotta el a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), amiért 2018 szeptemberében megsemmisíttette a tőle vett vérmintát, mivel szerinte a doppingellenőrök nem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni. Szun a 2012-es, londoni olimpián 400 és 1500 méter gyorson diadalmaskodott, négy évvel később Rio de Janeiróban pedig 200 méteren győzött, ezen kívül további két ezüst- és egy bronzérme van az ötkarikás játékokról. A világbajnokságokon 2011 és 2019 között 11 aranyérmet gyűjtött.

Azonban hiába a sikerek, Szun Jang rendkívül népszerűtlen, arrogáns, öntelt viselkedése a riválisait és a szurkolókat is megosztotta. Nem beszélve az állandó doppingvádakról. Az úszó legutóbb másfél hete került reflektorfénybe, akkor egy pekingi napilap azt jelentette, hogy eltiltása ellenére Szun a válogatott edzőtáborában készül. A kínai szövetség cáfolta az értesüléseket.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?