OLDALVONAL

Félretették a rivalizálást, összefogtak a magyar fociszurkolók a Deák téri késelés után

Szerdán zárt kapuk mögött rendezik az Újpest-Ferencváros rangadót a labdarúgó NB I-ben. A két csapat drukkerei félretéve az ellenségeskedést, csütörtökön együtt emlékeznek az elhunyt társaikra.
  • Szerző: ST

Múlt hét péntek hajnalban a Deák téren tragikus körülmények között hunyt el két fiatal, a 16 éves László és a 21 éves Gergely, miután megkéselték őket két társaság összetűzése közben. Előbbi a REAC szurkolója volt, míg utóbbi az Újpest és a Vízművek drukkere. A gyilkosság az egész magyar szurkolói társadalmat megmozgatta, az Újpest-tábor csütörtök 19 órára szervezett megemlékezést a Deák térre, ahová várják a rivális csoportokat, köztük a fradistákat is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„A gyász mellett üzenjük minden becstelen bűnözőknek, hogy nincs helyük többé a városunkban. A megemlékezésre több rivális szurkolótábor, és a Carpathian Brigade tagjai is jelezték részvételi szándékukat, őket is várjuk a Deák térre”
– írja az Viola Fidelity Facebook-oldala.

Az Újpest főterén gyülekező drukkerek együtt mennek majd a belvárosba a REAC és a Vízművek szimpatizánsaival, itt csatlakoznak majd hozzájuk a többi klub és a válogatott csoportjai. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy sálban vagy maszkban érkezzenek, valamint egy szál virágot és egy mécsest hozzanak magukkal.

A tragédia árnyékában szó sincs arról, hogy a mai, Újpest-Ferencváros mérkőzés előtt összecsapnának a fanatikusok, akik a zárt kapu miatt nem lehetnek ott a Szusza Ferenc Stadionban. Sőt, a Ferencváros-tábor, a Green Monsters már hétfőn is megemlékezett az elhunyt fiatalokról, gyertyát gyújtva a Deák téren.

A zöld-fehérek rajongói az Újpest-szurkolói csoportokban szintén részvétüket fejezték ki.
„Én is fradista vagyok, de most mindenki egy emberként kell, hogy emlékezzen! Tegyük félre az ellenségeskedést”

– írta egy hozzászóló.

És ezeket olvastad már?