FOCI-VB

Megrendítő videó, zokogásban tört ki a kamerák előtt a világsztár

Danijel Subasic nem tudta visszatartani a könnyeit, amikor halott barátjáról kérdezték. A csapattársa tudta csak megvigasztalni.
  • Szerző: HBK

Zokogásban tört ki a kamerák kereszttüzében Danijel Subasic, miután halott barátjáról kérdezték. A horvát labdarúgó-válogatott kapusa még mindig nem tudta teljesen feldolgozni a tíz évvel ezelőtti tragédiát.

Subasic volt a horvátok hőse a Dánia elleni világbajnoki nyolcaddöntőben, a büntetőpárbajban három nagy védést is bemutatott. A meccs után derült ki, hogy tíz éve elhunyt barátja miatt tekintett minden hárítás után az ég felé, a védéseit Hrvoje Custicnak ajánlotta.

Custic 2008 márciusában a Cibalia Vinkovci elleni bajnokin szenvedett súlyos fejsérülést: a negyedik percben egy ütközés után olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt, mindössze 24 évesen.

Subasic és Custic csapattársak voltak a horvát Zadarban, a kapus pedig nem felejtette el jó barátját, minden meccsen úgy véd, hogy a meze alatt ott van egy póló, amin Custic látható, fölötte pedig angolul az örökké szó olvasható.

A horvát kapusnak kedden sajtótájékoztatón volt jelenése, amelyen az újságírók rákérdeztek, miért őrzi máig ennyire elevenen Hrvoje Custic emlékét. Subasic azonnal elérzékenyült, sírva fakadt, csapattársa, Domagoj Vida tudta csak megvigasztalni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?