Létrehozva: 2018.07.10.

Messi és C. Ronaldo már a múlt, a semmiből jöttek a vb új sztárjai

Sosem késõ berobbanni! Villognak a torna nagy felfedezettei, tanulságos, honnan és hogyan jutottak idáig.

A legerősebb bajnokságokban és a Bajnokok Ligája-sorozatban kifacsart sztárok sora mondott csődöt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Az előzetesen aranyesélyesnek vélt favoritok többsége (Németország, Spanyolország, Argentína, Portugália, Brazília) már kiesett a meglepetések tornáján. Szerencsére vannak, akik átvették a főszerepet Lionel Messitől, Cristiano Ronaldótól és társaiktól.

A második (sőt, sokadik) vonalból léptek előre a sikerre éhes új hősök. A %RIPOST% bemutat egyet-egyet a negyeddöntős válogatottak árnyékból reflektorfénybe került ászai közül.

 

Franciaország – Benjamin Pavard (VfB Stuttgart)

A 22 éves jobbhátvéd csak novemberben mutatkozott be a francia válogatottban. Két éve aprópénzért igazolt Lille-ből Stuttgartba, ahol német másodosztályú bajnoki címet nyert, és csaknem 40-szeresére ugrott az értéke (30 millió euró – 10 milliárd forint).

Idén aligha marad a Sváboknál, hiszen jó játéka – és az Argentína ellen (4-3) lőtt álomgólja – után a Bayern München, a Real Madrid, a Manchester City, a PSG és a Napoli is vinné.

 

Belgium – Nacer Chadli (West Bromwich Albion)

A 28 éves szélső a tartaléksorból robbant be a világsztároktól hemzsegő belga kezdőcsapatba. Remek játékát a Japán elleni nyolcaddöntő 94. percében lőtt győztes góllal koronázta meg.

Pályafutása első felnőtt válogatott meccsét egyébként Marokkó címeres mezében játszotta: 2010-ben az északírek ellen újoncként rögtön a mezőny legjobbjának választották – ő viszont kettős állampolgárságát kihasználva, két hónappal később már a belga válogatottban szerepelt.

 

Horvátország – Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)

A horvát támadósorban körülötte szinte mindenki világhírű klubokban – Real Madrid, Barcelona, Juventus, Internazionale – légióskodik, de a 24 éves csatárt az átlagszurkolók eddig inkább csak a Bundesligában ismerték.

Fiatalon a Fiorentinánál könnyűnek találtatott, kölcsönadogatták Lipcsébe, Veronába, majd Frankfurtba. Idén az Eintrachtnál sikerült neki az áttörés, a Német Kupa-döntőben két góllal intézte el a Bayern Münchent. Azóta csábítják is a Bajorok, de a Dortmund és a Tottenham is hívja.

 

Anglia – Harry Maguire (Leicester City)

A 194 centisre nőtt 25 éves védőt tavaly az év legjobbjának választották Leicesterben, mégis meglepetés volt, hogy októberben válogatott lett. A Svédország elleni negyeddöntőben az első gólját is befejelte a nemzeti csapatban.

A statisztikák szerint ma már ő az angolok egyik legmegbízhatóbb játékosa. Nagy utat tett meg azóta, hogy két éve még a másodosztályú Hull City játékosa volt, és a barátaival a lelátón szurkolt a 2016-os Eb-meccseken.

 

Harry Maguire (@harrymaguire93) által megosztott bejegyzés,

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna véletlenül bejelentette: közük lehetett a moszkvai terrortámadáshoz

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-