FOCI-VB

Saját csapattársa jegyezte el a kapus lányát

Olyan idős a labdarúgó világbajnokságon szereplő egyiptomi válogatott kapusa, hogy az egyik csapattársa jegyezte el a lányát.
  • Szerző: mv

Az egyiptomi hálóőr, Esszám el-Hadari lányát, Shadwát tavaly az egyik jelenlegi kerettag, Kahraba jegyezte el. Szép is volt minden, amíg ki nem derült, hogy a szélvészgyors csatár korábban már összeházasodott egy színésznővel.

A balhé feszültséget okozott a kapus és Kahraba között, és a keret többi tagja sem nézte jó szemmel a dolgot. Azóta lenyugodtak a kedélyek, és ma már együtt dolgoznak Egyiptom sikereiért.

Esszám el-Hadari - aki kihagyta az Uruguay elleni csoportmeccset - rekordot dönthet a vébén.

"Habár 45 éves vagyok, úgy készülök, mint egy tinédzser. Az életkor csupán egy szám, ha keményen dolgozol. Azt sem ígérhetem meg, hogy a vb után visszavonulok."

El-Hadari 1973-ban született egy Kafr al-Battikh nevű helyen, amely azt jelenti, 'Görögdinnye falu'. A kapus a mai napig dinnyével ünnepli meg a győzelmeket, imádja a gyümölcsöt. Gyerekkorában a pálya és az otthonuk közti 7 kilométeres távot rendre futva tette meg.

"Gyerekként titokban jártam edzésre. Sietnem kellett, mert a szüleim azt akarták, hogy keményen tanuljak. Apám azt szerette volna, ha követem őt a bútorbizniszben."

Ez nem történt meg, és El-Hadari azóta 158 meccsen védett a válogatottban. Minden idők egyik legjobb afrikai csatára, az elefántcsontparti Didier Drogba El-Hadarit tartja a legprímább kapusnak, aki ellen valaha futballozott. Nem véletlen, hogy a hálóőrt 'magas gátnak' becézik. Sok múlhat ezen a gáton Egyiptom vb-esélyeit illetően.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?