Létrehozva: 2021.05.24.

Fürjes Balázs lélekemelő posztot írt a budapesti úszó Európa-bajnokságról

Büszkeség és öröm sugárzik Fürjes Balázs soraiból.

Azoknak is érdemes egy pillantást vetniük Fürjes Balázs posztjára, akik nem követték figyelemmel a Budapesten rendezett úszó Európa-bajnokságot. Felemelő érzés, öröm és büszkeség töltheti el a szívünket az összefoglaló láttán, mely a sikeres teljesítményen túl sok apró részletre is rávilágít. Fürjes Balázs sorait alább olvashatod.

Fürjes Balázs

„Budapest, víziváros

Le a kalappal! A magyar úszók 51 nemzetből a 6. helyet szerezték meg a budapesti úszó Európa-bajnokságon. Öten előttünk, negyvenöten mögöttünk – bravúros teljesítmény!

Tömören, számokban: 15 magyar érem, amiből 5 arany, 4 ezüst és 6 bronz!

1 duplázónk és 2 címvédőnk volt: most a szuperszonikus őstehetség, Milák Kristóf gyűjtött be 2 aranyat, a zseniális Hosszú Katinka megvédte címét 400 vegyesen (örökre oda kellene neki adni, a számot meg visszavonultatni!), a szemtelenül fiatalon is folyton megújuló Kapás Bogi pedig 200 pillén mutatta meg, hogy érdemes volt belevágni.

– 2 hét, 4000 hivatalos résztvevő, ebből 2500 sportoló.

– Olimpia előtt még nincs csúcsforma, de így is 3 világcsúcs!

– 51 résztvevő nemzet, 56 rajthoz álló magyar sportoló – nekik mindig egyedülálló lehetőség egy budapesti világverseny, itt többen és sokkal könnyebben indulhatnak magyarok! Olimpia előtt ez különösen hasznos!

– 20 ezer vendégéjszaka a földbeállás után újraindítandó budapesti szállodákban!

– A világ legnagyobb, tökéletesre vizsgázott anti-Covid buborékja, made by Merkely professzor és csapata!

– Világszerte, két hét alatt, legalább negyedmilliárd néző-olvasó – ennyien találkoztak Budapest és Magyarország nevével és azzal, hogy itt bizony az élet újraindult!

– 0 forint építési költség – Budapesten minden kész volt arra, hogy EB-t rendezzünk. Se új állandó, se ideiglenes létesítményre nem volt szükség.

– A magyarok mellett külföldi világsztárok Budapesten, mint Adam Peaty, Federica Pellegrini, Julija Jefimova vagy a 3x olimpiai bajnok holland Ranomi Kromowidjojo.

– A legjelentősebb idei olimpiai kvalifikációs verseny Tokió előtt.

Miért különleges sport az úszás nekünk, magyaroknak? Miért tartjuk ilyen nagy becsben? Miért ekkora öröm, ha bajnokaink győznek?

A világon 5 olimpiai sportág van, amit mindenütt sokan néznek, amelyek az egész világon a legnépszerűbbek. 5 sportág, amit világszerte néznek és számon tartanak: foci, kosárlabda, tenisz, atlétika és úszás.

Ebből egyetlenegy van, ami nem csupán a top 5 egyike, de amelyben a magyarok folyamatosan, megszakítás nélkül ott vannak a világ élvonalában – az úszás. Fociban voltunk ott, csuda lenne, ha egyszer visszatérnénk, de úszásban Hajós Alfréd első magyar olimpiai aranya óta ott vagyunk.

Ezért szerez különös dicsőséget Magyarországnak, ha úszók állnak Európa vagy a világ dobogóján!

Wladár Sándor, olimpiai bajnokunk, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke volt az EB szervező bizottságának elnöke. Megtiszteltetés, hogy mellette társelnök lehettem, hogy a MÚSZ és a kormányzati Nemzeti Sport Ügynökség közösen szervezték meg az Európa-bajnokságot. Érintett vagyok, ezért csak óvatosan, de azért szögezzük le: Budapest megint remek házigazda volt, a vendégek szuperlatívuszokban köszönik meg a magyarok munkáját!

Milyen hasznokkal, előnyökkel jár minden magyar számára a most zárult EB?

– A legjobbkor tette térképre Budapestet, Magyarországot – most kell újraindítanunk a turizmust is!

– Munkát adott a járvány miatt padlót fogott rendezvényszervező kis- és középvállalkozások egy részének.

– Motivációt és lendületet adott az olimpia előtt a magyar úszósportnak.

– Megszólította a családokat, a gyerekeket – a budapesti Eb és a nyári olimpia hatására többen és lelkesebben ugranak majd medencébe nyáron és kezdik meg az úszást ősszel!

– Összekovácsolja a nemzetet! Kicsiket-nagyokat, budapestieket és vidékieket, a világról sok mindenben mást gondolókat. A nagy magyar teljesítmények összehoznak bennünket egymással, megerősítik az önbizalmunkat, a magyarok önbecsülését és összetartozását. Ez a sport, a magyar sport legnagyobb ereje!

Újra bizonyított a Duna Aréna is!

A világ legjobbjának tartott versenyuszodája, amit világrekord idő alatt építettünk föl a 2017-es világbajnokságra. Bár még felkészülési idő van, újabb világcsúcsoknak adott otthont az arénánk! Nem véletlenül – amikor építettük, a magyar mérnökök alaposan tanulmányozták a gyors medencék titkait, és a tervezésnél kifejezetten cél volt, hogy a világ egyik leggyorsabb szabályos versenymedencéje legyen a Duna Arénáé – kötődjön sok világcsúcs Budapesthez! Négy év alatt 77 magyar érem világversenyeken és 20 felnőtt világcsúcs, mellettük Kos és Milák junior világcsúcsai is – ez sem rossz teljesítmény (A hivatásos fanyalgók kedvéért: nem, a Duna Aréna nem drágult egy fillért sem – határidő előtt és költségkereten belül készült el, tessék leellenőrizni a dokumentumokat)!

A magyar úszók és Budapest újra kitett magáért, köszönjük szépen!

De ne menjünk el azok mellett sem, akik az úszók sikere mögött vannak, a sportolókkal együtt.

Köszönjük a kluboknak! A családoknak! És különösen is az edzőknek! Köszönjük ma különösen is nekik, érmeseink mestereinek!

A budapesti úszó-Európa-bajnokság nagy siker, derekas teljesítmény volt!

Külön kell gratulálnunk Wladár Sándornak és csapatának. Négy éve vezeti az Úszó Szövetséget. Négy éve rend és eredmények. Nincsenek botrányok, egység lett, és zajlik a munka. Csendben, látványos sikereket hozva. Figyelem őket közelről, dolgozhatok velük. Két titkuk van: lelkesek és profik. Sándornak és társainak szívügye, amit csinálnak. Beleadnak apait-anyait, és közben nagyon értik a dolgukat. Így lehet, így érdemes dolgozni! További sportsikereket, Magyar Úszó Szövetség!

Hajrá magyarok!”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

magyarnemzet.hu

Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó