OLDALVONAL

Gyerekkori titkokat árult el Hosszú Katinkáról az édesanyja

Baján, a családnál folytatódott a magyar úszó világsztárról szóló dokumentumfilm forgatása.
  • Szerző: GG

A Katinka film alkotói tovább követik az úszó életét, a mostani kicsit lazább időszakban az életrajzi elemeket dokumentálják, de nemsokára megkezdődik újra a nagy hajrá, az Iron Lady felkészülése a versenyekre, az olimpiára. Nemrégiben Baján jártak Katinka családjánál, édesanyja pedig gyerekkori titkokat árult el róla.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka és édesanyja
Fotó: Lábady István

Katinka este hétkor született, és én annyira izgatott voltam az örömtől, hogy egész éjjel nem tudtam elaludni. Újra és újra elképzeltem, milyen édesen fogom majd öltöztetni, fidres-fodros szoknyácskákba, színes masnikba, lakkcipőkbe. Ehelyett Katinka már kicsi korától kezdve fiús volt, hiába balettozott és fuvolázott, a kedvenc ruháiban – kantáros farmerben és edzőcipőben – külsőleg alig lehetett megkülönböztetni a fiútestvéreitől. Ráadásul természetében is fiúsnak mutatkozott: mindig roppant határozott és önfejű volt, nem engedett beleszólást a dolgaiba„

– mondta el Bakos Barbara, Hosszú Katinka édesanyja.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint a tokiói olimpia után, 2021. karácsonya körül kerül majd a magyar mozikba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?