TÜZELŐÁLLÁS

Három ok, a Puskás Aréna alkalmas lehet az EL-döntőre

Budapest minden szempontból ideális helyszíne lehet a labdarúgó Európa-liga záró szakaszának. Magyarország a vírusjárvány szempontjából kevésbé érintett, a Puskás Aréna mindenben megfelel a nemzetközi elvárásoknak, és egyetlen csapatunk sem szerepel az egyenes kieséses szakaszban.
  • Szerző: Ripost

Az európai szövetség (UEFA) azt tervezi, hogy egy helyszínen fejeződnek be a nemzetközi kupasorozatok küzdelmei, amelyek a koronavírus-járvány miatt szakadtak félbe. Arról már korábban döntöttek, hogy 2022-ben Budapest rendezheti meg az Európa-liga döntőjét, de akár már idén is a magyar fővárosban fogadhatjuk a sorozat legjobb csapatait. Június 17-én döntenek a helyszínről.

Fotó: Ripost

Újabb pályázatok

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke korábban elmondta, további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázhatunk, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt. Nem lenne meglepő, ha Budapest az Európa-liga záró szakaszának mérkőzéseire is pályázna, hiszen a Puskás Aréna maximálisan megfelel a nemzetközi elvárásoknak.

Magyar csapat nélkül

A Bild információi szerint az UEFA leginkább azért rendezné meg Lisszabonban a Bajnokok Ligája záró szakaszát, mert nincs portugál csapat a nyolcaddöntőben, és viszonylag újak a stadionok arrafelé. Ez Magyarországra is igaz, hiszen a Ferencváros kiesett az Európa-liga csoportkörében, míg a Puskás Arénát tavaly novemberben adták át.

Alacsony fertőzöttség

A magyarországi koronavírus-járványgörbe stabil. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint a fél világ Magyarországra irigykedik, mert nálunk hamar határozott döntések születtek, és nem értük el azt a csúcsot, mint a többi ország. Ez komoly érv lehet Budapest mellett az Európa-liga mérkőzések rendezése kapcsán. Nem véletlen például, hogy az UEFA Lisszabonban bonyolítaná le a Bajnokok Ligája záró szakaszát, hiszen a koronavírus-fertőzöttség szempontjából Portugália, hazánkhoz hasonlóan, a kevésbé érintett országok közé tartozik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?