KIAJOBB

Hatalmas magyar focisiker Ausztráliában, kiütötte Angliát a válogatott

Az Ausztráliában zajló minifutball-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a magyar válogatott 9–0-ra kiütötte Angliát.
  • Szerző: ST

A magyar válogatott azzal a tudattal készülhetett az angolok elleni második csoportmérkőzésre, hogy ha nyer, szinte biztosan a legjobb tizenhat közé kerül, ráadásul a szigetországiak a vb első napján 3–2-re kikaptak Afganisztántól, vagyis nem számítottak esélyesnek a mieink ellen.

Fotó: Minifutball Szövetség Facebook

S bár a magyar csapat kissé enerváltan, kapkodva, pontatlanul kezdte a találkozót, az villámgyorsan kiderült, hogy ebben a műfajban, kispályás, 5+1-es futballban a magyar csapat sokkal jobb az angolnál. A 13. percben egy szögletvariáció után tört meg a jég, a csapatkapitány Horváth Zsolt szerezte meg a vezetést, majd szinte azonnal sikerült megduplázni az előnyt az első meccsen mesterhármast szerző Ladányi Dávid révén. Aztán a szünet előtt egy távoli, megpattanó lövéssel Seregy Tamás lényegében el is döntötte a mérkőzést. A fordulás után – ahogy fáradt az ellenfél – még inkább kidomborodott a különbség, jöttek is a szebbnél szebb magyar gólok futószalagon, Nagy Lajos pedig arra is figyelhetett, hogy azok a játékosok is szóhoz jussanak, akik addig még nem kaptak játéklehetőséget a vb-n.

A magyar válogatott kiütötte Angliát, és szombaton, magyar idő szerint reggel 7 órától a csoportelsőségért lép pályára Afganisztán ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?