TÜZELŐÁLLÁS

Hiba volt lenézni a Fradit, nagy esélyt szerzett a csapat

A CSZKA Moszkva elleni gól nélküli döntetlent követően a Ferencvárosnak reális esélye maradt a továbbjutásra a labdarúgó Európa-ligában.
  • Szerző: RIPOST

A Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő annak ellenére nem számolgat a továbbjutást illetően, hogy csütörtökön a Ferencváros a vendég CSZKA Moszkvával játszott gól nélküli döntetlennel egy pontra megközelítette a második helyen álló Ludogorecet a labdarúgó Európa-liga negyedik fordulójában. A magyar csapatnak reális esélye van a továbbjutásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lovrencsics Gergõ (jobbról a második) szerint egyelőre nem számolgat
MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI

„Egyelőre nem ez jár a fejemben. Tudjuk, mi történt, amikor az Espanyol elleni döntetlen után itthon fogadtuk a Ludogorecet. Engem most a vasárnapi, debreceni bajnoki mérkőzés érdekel, meg az, hogy Walesben győzzön a magyar válogatott és így kijusson a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.”

A 31 éves védő kifejtette, az a legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek európai porondon, mert ezekből a mérkőzésekből lehet tanulni, amit a jövőben tud majd kamatoztatni a csapat, hogy lehetőleg minden évben főtáblán szerepelhessen.

„Nagyon keményen megdolgoztunk ezért az öt pontért. Azt hiszem, a többi csapat kissé lenézett minket, kivéve a Ludogorecet. De az első meccsek tapasztalata után most érezhetően a CSZKA is óvatosabb volt.”

Szerhij Rebrov, az FTC edzője elmondta, az El-ben magas szinten játszanak a csapatok, nagy öröm, hogy itt szerepelhetnek.

„Úgy játszottunk, hogy azzal a szurkolók és mindenki elégedett lehet, ne feledjük, a CSZKA volt az ellenfél, nem a hazai ligában játszottunk. Célunk mindig a legjobbat nyújtani, és gyűjteni a pontokat. Az El-ben magas szinten játszanak, nagy öröm, hogy itt szerepelhetünk.”

Az Európa-liga H csoportjából a tízpontos Espanyol már a 32 közé lépett, a második továbbjutó helyért a Ferencváros a Ludogoreccel harcol, a bolgár bajnok eddig hat, a magyar öt pontot gyűjtött. A négyes sereghajtója a CSZKA Moszkva egy ponttal áll. A zöld-fehérek a három hét múlva esedékes ötödik fordulóban az Espanyolt fogadják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?