KIAJOBB

Hogyan tovább, Fradi? Milliárdos bevétel után a bajnoki cím a cél

A Ferencváros számára erre a szezonra véget ért ugyan a nemzetközi kupaszereplés, de jó úton járnak. A 25 év után újra a labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkörében szereplő zöld-fehérek a szezon hátralévő részében is fontos célokra koncentrálhatnak.
  • Szerző: GG

Az FTC kedden 1-0-ra kapott ki a Dinamo Kijevtől a BL-csoportkör utolsó fordulójában, így nem jutott az Európa-liga legjobb 32 csapata közé, de emelt fővel búcsúzott az elitsorozattól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Jövőre erősebben térünk vissza!”

– írta közösségi oldalán Kubatov Gábor elnök. Hogy hogyan? Ennek járt utána a .

6 milliárdos pénzdíjból gazdálkodhatnak

A Fradi a BL-főtáblán 17,658 millió eurót (több mint 6,3 milliárd forint) keresett, ami csaknem négyszerese a tavalyi Európa-liga-pénzdíjnak. Van tehát miből gazdálkodni, tovább fejlődni.

Az összeg legnagyobb része a csoportkörbe jutásért járó prémium (15,25 millió euró, azaz 5,4 milliárd forint), de a Dinamo Kijev elleni hazai döntetlen is jó pénzt hozott a konyhára (900 ezer euró, 321 millió forint). Természetesen a bevétel mellett sok kiadása is volt a klubnak a BL-ben, az utazásoktól a Puskás Aréna bérléséig, ráadásul jelentős jegybevétel esett ki a zárt kapus Barcelona elleni meccs miatt.

A Fradi 25 év után szerepelt újra a BL-csoportkörében
Fotó: MTI

Fontos cél a bajnoki címvédés

Ahhoz, hogy a következő évben legyen esély a BL-csoportkörre, újra meg kell nyerni az NB I-et (itt szombaton a Zalaegerszeget fogadja). A zöld-fehérek bajnoki címvédésére jó esély van, hiszen hét ponttal vezetik a tabellát a második Mol Fehérvár előtt, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva.

„Most már az év hátralévő bajnoki meccseire kell összpontosítanunk”

beszélt a tervekről Szerhij Rebrov vezetőedző.

Rebrov marad, távozhat pár kulcsember

Az ukrán sikeredző a Dinamo elleni találkozó után megerősítette, hogy nem hagyja el a klubot.

„Szeretnék még egyszer vagy akár többször is a Bajnokok Ligájában szerepelni a Ferencvárossal”

– mondta el a 46 éves szakember a fradi.hu-nak.

Szerhij Rebrov rendkívül sikeres a zöld-fehéreknél
Fotó: MTI

Egy-két kulcsember – jó pénzért, a BL-szereplésnek köszönhető értéknövekedéssel – eligazolhat télen, de a klubnál erre is felkészültek. Már a selejtezők során úgy szerződtettek játékosokat, hogy tudják pótolni az esetleges távozókat. A jelentős BL-bevétellel még jobban megerősíthetik a keretet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?