Létrehozva: 2020.06.19.

Horrorbaleset után tért vissza a gyönyörű magyar zsokélány

Gönczi Rebeka még csak 22 éves, de máris az egyik legtehetségesebb zsoké Magyarországon. Számos látványos győzelmet bezsebelt már a tavalyi Galopp Derby-n pedig a második helyen vágtatott be a célba egy esélytelennek tartott kancával, Lilivel. Bár Rebeka karriere meseszerűnek tűnik, 2019. szeptember 8-án, egy vasárnap délután majdnem kettétört. A fiatal zsoké szörnyű balesetet szenvedett, a lovát azonnal el kellett altatni.

Gönczi Rebeka sorsa négyéves korában pecsételődött meg. Anyukája egyszerűen nem tudott mit kezdeni a nyári szünetben az örökmozgó kislánnyal, ezért beíratta egy lovastáborba. Innentől kezdve már nem volt megállás, Rebi visszafordíthatatlanul a lovak szerelmese lett, 14 éves korában pedig jött az első komoly megmérettetés: egy pónival elindult a Nemzeti Vágtán, igaz, a kaland nem épp úgy sikerült, ahogy azt tervezte.

Fotó: Bánhalmi Norbert

„Egy Csenge nevű pónival indultam, de kizártak minket. A ló annyira izgatott volt, hogy többször felágaskodott én pedig leestem. Ennek ellenére annyira beleszerettem akkor a gyorsaságba, hogy nem volt visszaút. És hogy mi lett a pónival? Hát megvettük” – kezdte a Ripost-nak nevetve Rebeka, akit az sem riasztott el, hogy a kora reggeli edzések miatt a bulizgatást el kellett felejtenie és nagyon szigorú diétát kell tartania.

Fotó: Gladiátorlife

Bár ezt nehéz elképzelni, állítása szerint ha nem figyelne oda nagyon az étkezésre, akkora lenne mint egy elefánt!

„Ha vasárnap versenyzek, szerdától már megvonom az étel mennyiségét, csak nagyon keveset eszem. Péntektől a folyadékbevitelre is nagyon figyelnem kell, ha nagyon rosszul állok súlyban, a vasárnapi vállalt teherhez képest, akkor péntek este már szaunázom. Szombaton általában maximum 2-3dl folyadékot iszom és bekapok egy fehérjeszeletet, este pedig újra szauna. Nem csoda, hogy ha meglátok egy szaunát már gyomorgörcsöm van, de persze minden lemondás ellenére megéri” – nevetett a fiatal zsoké, akinek egyszer a hallása is elment verseny előtt a vízmegvonástól, így csak félig-meddig értette, milyen instrukciókat ad neki a tréner.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

Rebeka karrierje 2019 szeptember 8-án érkezett fordulópontjához. Kiemelt versenynap volt a Kincsem Parkban, rengeteg nézővel. Rebeka három lovat lovagolt, köztük a kedvencét, Lilit. A nap baljósan indult, hiába voltak favoritok, csak harmadik lett Lilivel, mivel a kanca verseny közben megsérült. Rebi ki is borult, de rögtön ezután jött egy másik verseny, amiben Redet lovagolta. Bár a fiatal zsokénak semmilyen rossz előérzete nem volt, kis híján tragédia lett a verseny vége.

„Az furcsa volt, hogy ez a ló általában start előtt kicsit nehezebb eset, akkor viszont nagyon tündérien viselkedett velem. Még dicsérgettem is, hogy milyen aranyos! Elindult a futam, Red nem indult jól, de ezzel semmiféle probléma nem volt, mert nem a jó startjáról híres. Befordultunk az egyenesbe, majd gyorsítani szerettem volna vele és az utolsó képem az, hogy elindulunk a föld felé. Onnantól teljes képszakadás. A párom, Gábor is abban a futamban lovagolt, előttem volt, ő látta, mi történt, mert többször is hátrafordult, teljes pánikban volt” – idézte fel Rebeka a szörnyű perceket.

Fotó: Kristófcsik Rozi

Mint később kiderült, a négyéves Red mindkét mellső lába eltörött, azonnal el kellett altatni.

„Amióta lovagolok, mindig ezt szerettem volna elkerülni, hogy csak ló lába ne törjön el alattam, hiszen ők is atléták, minden sportolóval történhet sportbaleset, még a legnagyobb precizitás és elővigyázatosság ellenére is. Megtörtént, de elvesztettem az emlékezetemet, ezért nem láttam semmit. Ha láttam volna, mi történt a lovammal, biztos sokkal nehezebb lett volna a visszatérés. Így is óriási lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem tudtam a segítségére lenni . Négy napot voltam a kórházban, de nem emlékszem semmire” – mesélte Rebeka, akinek három csigolyája tört, zúzódott és bevérzett koponyája.

Bár az orvosok szkeptikusak voltak a visszatéréssel kapcsolatban, Rebekának meg sem fordult a fejében, hogy abbahagyja a versenyzést. Sokáig gyógytornára járt, nyakmerevítőt és egy speciális mellényt kellett hordania, de idén január végén pedig újra lóra ült. Azóta újra sorra nyeri a versenyeket és bízik benne, hogy elkerülik a versenybalesetek.

 

Egy ostor hozta össze a párjával Rebeka három éve alkot egy párt szintén zsoké kedvesével, Paizs Gáborral. Eleinte észre sem vették egymást, de Gábor egyszer verseny közben elhagyta az ostorát, Rebi pedig adott neki egy másikat. Így kezdtek el beszélgetni a barátságból pedig hamar szerelem szövődött.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újrajátszhatják a vasárnapi el Clásicót

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

mandiner.hu

Daniel Freund olyat kapott, amit nem tesz ki az ablakba: egyetlen kínos kérdés elhallgattatta

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

travelo.hu

Ez lehet Görögország legfotogénebb szigete

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó