SPORT

Ilyen még nem volt: tilos a szotyi az NB I-es focimeccsen

Szigorú szabályok várják az NB I-es lelátókra visszatérő focidrukkereket. A Ripost 10 pontban összeszedte a legfontosabbakat.
címkék:
  • Szerző: sk

A összefoglalja, mire számíthatnak a szurkolók, akik március után először mehetnek meccsre. Amit soha nem gondoltunk volna, Miskolcon a köpködés és a fertőzésveszély miatt a szotyit is betiltották.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. A bejáratnál minden érkezőnél lázat mérnek. Éppen ezért a megszokottnál hosszabb sorra kell számítani a beléptetésnél.

2. Felcsúton a meccsjegy mellett a lakcímkártya felmutatásával léphetnek be a stadionba a nézők. Így kerülik el, hogy fradisták a hazai szektorokba üljenek, a vendégek jegyeit az FTC árusítja.

3. Kötelező lesz a maszk viselése a beléptetésnél, a mérkőzés, valamint a szünet alatt is.

Fotó: DVTK.hu

4. A beléptetőpontoknál, a büféknél és a mellékhelyiségeknél érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeznek el.

5. A legtöbb stadionban a kötelező másfél méteres védőtávolságot padlómatricákkal jelzik. Azt is kijelölik, ki melyik székre ülhet le.

6. Kizárólag a jegyen feltüntetett ülőhelyet foglalhatják el a nézők. A bérletesek – ha szeretnének – automatikusan jogosultak a belépésre, a fennmaradó jegyeket online lehet megvásárolni.

7. Minden negyedik székre ülhetnek majd a szurkolók, és az egymás mögötti székeket üresen kell hagyni. A biztonsági emberek külön ügyelnek a távolság betartására.

8. A büfékben előre csomagolt élelmiszer várhatja a szurkolókat, de alkoholt árusíthatnak. Ugyanakkor a drukkerek nem érkezhetnek ittasan a stadionba.

9. Diósgyőrben arra kérik a szurkolókat, hogy ne vigyenek napraforgót a stadionba, azt a büfékben sem árulnak. Ugyanitt kérés, hogy ne vigyenek ölben ülő gyereket a meccsre.

10. Az egyik legfontosabb szabály: a betegség tüneteivel (láz, vagy torokfájás) érvényes jeggyel se induljunk el a stadionokba!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?