TÜZELŐÁLLÁS

Ilyen nincs, edző nélkül is szárnyal Hosszú Katinka

Hosszú Katinka verhetetlen, amióta saját kezébe vette a sorsát, és edző nélkül készül a versenyekre.
  • Szerző: Ripost

Hosszú Katinka négy számban állt rajthoz a glasgow-i rövidpályás Eb-n, és valamennyin (400, 200, 100 vegyes, 200 pillangó) az első helyen végzett. Az Iron Lady múlt szombaton fejezte be a skóciai kontinensviadalt, és szerdán már a kaposvári országos bajnokságon állt rajthoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az első két napon sem hibázott, hatból hat számot megnyert. Ez azt jelenti, hogy egy héten belül tíz győzelmet aratott, vagyis nem törte meg az edzőváltás. Petrov Árpád kirúgása óta Hosszú Katinka a saját kezébe vette az irányítást, maga vezeti az edzéseit. Úgy fest, tréner nélkül is legyőzhetetlen.

„Az edzéstervet már úgyis régóta magamnak írom, pontosan tudom, hogy milyen felkészülésre van szükségem„ – fogalmazott Hosszú Katinka. Egyre magabiztosabb vagyok, tudom, hogy mire van szükségem, a verseny előtt ki tudom magamnak találni a taktikát és figyelek rá, hogy betartsam.”

Persze a háromszoros olimpiai bajnok nincs egyedül. Glasgow-ban például a kedvese, Gelencsér Máté kísérte el, aki edzői akkreditációt kapott a szervezőktől. Sós Csaba szövetségi kapitány nem aggódik a 30 éves úszónő miatt.

„Meglepett a döntés, hogy edző nélkül folytatja, de hozzá kell tenni, Katinka már bizonyított számtalan esetben” – mondta Sós. „A szövetség pedig most is mögötte van, ha segítség kell.„

Mindig jól döntött

Hosszú Katinka 2012-ben elhagyta az akkori edzőjét, Dave Salót, akivel első világbajnoki aranyérmét nyerte. Aztán Shane Tusuppal folytatta, akivel verhetetlennek tűntek. Tusupot Petrov Árpád követte, vele is jól szerepelt a tavalyi vb-n. A múlt azt sejteti, az Iron Lady valamennyi döntését eredményes folytatás követte. Alighanem most sem kell aggódni érte.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?